in

Levendulát mindenkinek

levendulaA levendulát (Lavandula angustifolia), mint nyugtató gyógynövényt sokan ismerik és talán használják is. Leggyakrabban illóolajos formájában vagy akár teaként elfogyasztva. De készülhet a levendulából 100 %-os tisztaságú levendula aromavíz is.

Az aromavíz az illóolajok készítése során keletkezett melléktermék.

Ez a víz is – ami tulajdonképpen tényleg a melléktermék – megtelik a gyógynövény értékes hatóanyagaival, de sokkal gyengédebb, mint az illóolaj az illóolajjal megegyező alaptulajdonságokkal. Szintén nyugtat, regenerál, tisztít, gyulladáscsökkentő hatású. Ezen túl pedig akár külső vagy belső sérüléseket is kitűnően gyógyít, így még a csecsemők, kisbabák piros, kicsípett fenekét is tökéletesen lehet vele ápolni, nyugtalanságuk esetén pedig a fürdővízbe belekeverni (5 ml elegendő).

Mosoly Állomás – Naturpolc levendula aromavíz

mosolyallomas-levendulaAkinek van az otthonában az illóolajok porlasztásához eszköz (diffúzor) és nagy tisztaságú, prémium illóolaj, az bátran porlasszon a helyiségben, ahol tartózkodik. Sokszoros lehet az eredmény, hiszen a család minden tagjára jótékony hatással bírnak az illóolajok. Érdemes kipróbálni! Amennyiben még nem rendelkezel és szeretnéd otthoni kezelések eszköztárát bővíteni, úgy keresd fel az alábbi oldalt:

Mosoly Állomás Prémium illóolajok

Nyári időszakban a napégette bőr megnyugtatására bőrtípustól függetlenül alkalmazható egyéb vizekkel a levendulavíz (pld. borsmenta vagy rózsa).

Az levendulavíz ivókúrához is tökéletes sok más egyéb aromavízhez hasonlóan (értelem szerűen az aromavizeket is adott problémához érdemes kiválasztani).

Javasolt 1,5 liter vízhez legfeljebb 10 ml aromavizet adni és három héten keresztül minden nap a készített másfél litert elfogyasztani. Az ivókúrát 3 alkalommal ismételjük meg és minden három hetes etap után tartsunk egy hét szünetet. Tehát 3 hét ivókúra (naponta 1,5 víz + 10 ml aromavíz), 1 hét szünet és ezt még kétszer megismételni.

Bővebb információval a levendulavízről, a nagy tisztaságú illóolajokról és diffúzorról a Mosoly Állomás Árudájában személyesen vagy a megadott elérhetőségek bármelyikén tájékozódhatsz:

mosolyallomas-logoMosoly Állomás Csapata és Huj Zsuzsi
“AZ EGÉSZSÉG OK A MOSOLYRA”
Facebook: Mosoly Állomás
WEB: Mosoly Állomás

Az írásban feltűntetett információk az saját tulajdonunkban lévő szakkönyvekben fellelhető írásokból és a saját magunk által elsajátított főiskolai tanulmányainkból származnak.

A Mosoly Állomás Babamama.info partner, Olvasóinknak 10% kedvezményt ajánlanak fel webshopjukban! Használd a “BMI” kuponkódot!

A teljes tartalomért Klikk ide…

Lázgörcs Zorkánál

Magánnyomozók: Az autómosó tolvaja – szerda 20:15