in

Kamilla, az Év Gyógynövénye

kamilla-palyazat“Kamilla, az Év Gyógynövénye, 2016″ az MGYT Gyógynövény Szakosztály rajzpályázata 7-15 éves gyerekeknek

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya minden évben megválasztja az Év Gyógynövényét. 2016-ban a Magyarországon is jól ismert kamilla lett az Év Gyógynövénye. Ebből az alkalomból a Szakosztály rajzpályázatot hirdet két kategóriában általános iskolás gyerekek számára.

A pályázat témája a kamilla és más gyógynövények szerepe a gyerekek mindennapjaiban.

A pályázat célja, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a gyógynövények, azok alkalmazása, előfordulása, gyűjtése és termesztése iránt. Alkalmat kívánunk teremteni az iskolai közösségeknek, családoknak arra, hogy témává váljon a gyógynövényekkel való gyógyítás és a Magyarországon honos gyógynövények ismerete. A diákok képzőművészeti alkotásainak nincsenek szűk formai keretei, hiszen a szándékunk az, hogy a fiatalok minél kreatívabb, ötletesebb és korosztályukhoz illeszkedő formában és módszerrel mutassák be, mit jelentenek számukra és hogyan jelennek meg a mindennapjaikban a gyógynövények.

kamilla-palyazat2Cél: A gyermekek gyógynövények iránti érdeklődésének felkeltése
Célcsoport: 7-15 éves diákok

Az alkotások postára adásának határideje: 2016. október 14.
Eredményhirdetés: 2016. november 26.

A pályázat tartalma és benyújtásának formája
A pályamunka elkészítésének módszerét, technikáját nem határozzuk meg, abban lehetőséget kívánunk biztosítani az egyedi, kreatív megoldásoknak, fiatalos ötleteknek. Pályázónként egy darab alkotás küldhető be.
Maximum A/3 (420 mm x 297 mm) méretű, vagy annál kisebb, papíralapú egyéni alkotásokat várunk. Kérjük, hogy a pályamunkák mindkét oldalára, fehér alapú területre, szíveskedjenek nyomtatott betűkkel felírni az alkotó nevét, települését és életkorát. Az alkotási felületre egy kb. 6×3 cm-es területen, lehetőleg valamelyik alsó sarokban jelenítsék meg az alkotó nevét, születési évét, lakóhelyének települését. A hátoldalon lehetőségük van az alkotás címének megjelenítésére, illetve ha fontosnak, érdekesnek tartják, akkor az alkotó rövid bemutatására is. Kérjük, hogy a pontos beazonosíthatóság érdekében ezt felkészítő tanárok, vagy szülők segítsék.

A szervezők és a pályázók közötti kapcsolattartás e-mailen keresztül történik. Ennek érdekében kérjük, hogy pályamunkát beküldők (vagy szüleik, tanáraik) a pályamunka hátoldalán, alkotásonként legalább egy e-mail címet megadni szíveskedjenek. Ennek hiányában nincs lehetőségünk értesítést küldeni az eredményekről. Abban az esetben, ha egy tanintézményből több pályamunka is érkezik, szívesen vesszük, ha az iskola elérhetőségét, valamint a pályázatra történő felkészülést segítő pedagógus(ok) elérhetőségét is megadják részünkre. Amennyiben az alkotás hátoldala nem megfelelő a szükséges adatok megadására akkor, kérjük, hogy azokat egy mellékelt lapon szíveskedjenek megküldeni.

Az alkotásokat postai úton, az alábbi címre kérjük elküldeni
Dr. Tóth Barbara
SZTE Farmakognóziai Intézet
6720 Szeged, Eötvös u. 6.
A rajzok személyesen is leadhatók a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának portáján (Szeged, Eötvös u. 6.) zárt borítékban a fenti címzéssel ellátva.

Kategóriák, nyeremények
I. kategória: 7-11 évesek
II. kategória: 12-15 évesek

kamilla-palyazat1Pályázatunk legfiatalabb résztvevői azok a gyermekek lehetnek, akik 2016-ban töltik be a 7. életévüket, a legidősebbek pedig azok a fiatalok, akik ebben az évben a 15. életévüket töltik be.
A beérkezett művek közül zsűri választja ki kategóriánként az első három díjazottat, akik nyereménye ajándékcsomag, illetve a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert által felajánlott családi belépőjegy.

A pályázók – illetve annak képviselői (szülő, pedagógus) – a pályamunka benyújtásával egyben ahhoz is hozzájárulnak, hogy a pályamunkáikat a szervezők a jövőben kiállításokon, kiadványokban és közösségi felületeken szabadon felhasználhassák. Az alkotások a szervezők tulajdonát képezik, akik arra törekszenek, hogy azokat a lehető legtöbb helyen bemutassák, kiállítsák vagy megjelenítsék. A pályamunkákat nem adjuk vissza, azokat minimum 1 évig megőrizzük.
A pályamunka benyújtása automatikusan a jogi kitétel elfogadást és az alkotás mindennemű jogáról történő lemondást jelenti.

Részletek és aktualitások: gyogynovenylap.hu és www.facebook.com/MgytGyogynovenySzakosztaly

További információ: Dr. Tóth Barbara, pályázatszervező, toth.barbara@pharmacognosy.hu

Örömteli és eredményes alkotást kívánunk!

Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya

Forrás

A teljes tartalomért Klikk ide…

Szavazz! Melyik volt a kedvenc produkciód a Keleti-Srámek párostól?

Szentjánosbogár rajzás