in

Tippek, ha a gyermek nem eszi meg a zöldséget, gyümölcsöt

zoldsegek-gyumolcsokNem szereti a gyermek a zöldséget és a gyümölcsöt? Fura, de van ilyen! Pedig a vitaminokra szükségünk van!

Tippek, ha a gyermek nem eszi meg a zöldséget, gyümölcsöt:

– Tegyünk zöldségeket azokba az ételekbe, amelyekbe máskor nem szoktunk. Például reszelt sárgarépát vagy cukkinit a fasírtba, vagy aprított spenótot a szendvicsbe. A szendvicsbe kerülhet még saláta és savanyúság is, mint az uborka, avokádó, gomba, hagyma, olajbogyó, paprika…
– Ha rántottát készítünk, tegyünk bele egy marék zöldséget. Adhatunk hozzá gombát, zöld- vagy pirospaprikát és hagymát.
– A palacsintatésztába tehetünk szeletelt almát, vagy maga a palacsinta készülhet például banánból és tojásból!

A gyümölcsök vagy zöldségek épp olyan finom rágcsálnivalók, mint a sós snack vagy a süti. Tartsunk a hűtőben mindig feldarabolt dinnyét, almát, zellert, sárgarépát… Nagyon jó segítséget nyújtanak, amikor energiaszintünk lemerült.
Fagylalt helyett fogyasszunk fagyasztott gyümölcsöket vagy natúr joghurtba keverjünk kicsire darabolt gyümölcsöt, így fagyasszuk meg.
Igyunk gyümölcsturmixot, amely könnyen emésztető, ízletes és tápláló.

Ha pedig végképp nem megy, akkor keressünk olyan vitamint a kicsiknek, amik fedezik a szükséges vitaminokat és ásványianyagokat számukra.

A Mosolyállomás kínálatát itt találod!

Miért szükséges a gyermekeknek multivitamint fogyasztani?

• A gyermekek egyre korábban járnak közösségben, ezáltal fokozottan ki vannak téve az egészséget veszélyeztető külső hatásoknak. Azok a tápanyagok azonban, amelyek alapvetően befolyásolják az immunrendszer működését, és segíthetnének megelőzni a betegségek kialakulását, nem kellő mennyiségben jutnak szervezetükbe.
• Folyamatosan fejlődik a szervezetük és lényegesen aktívabb, mozgásgazdagabb életet élnek és még a tápanyagszükségletük sem azonos a felnőtt korosztállyal. Speciálisan az ő egészségük megőrzéséhez, rájuk szabott mulitvitaminra van szükségük.
• Megfelelő vitaminellátottság esetén a szervezete egészségesebb és ellenállóbb lesz. Fizikailag és szellemileg jobb teljesítményt tud nyújtani az iskolában.

 

mosolyallomas-logoMosoly Állomás Csapata
“AZ EGÉSZSÉG OK A MOSOLYRA”
Facebook: Mosoly Állomás
WEB: Mosoly Állomás

A Mosoly Állomás Babamama.info partner, Olvasóinknak 10% kedvezményt ajánlanak fel!

A teljes tartalomért Klikk ide…

Demcsák Zsuzsa tini szépségű smink nélkül!

Jégkorszak 1-2-3-4 – júliusban minden vasárnap 19:00