in

Iskolatáska – Válassz jót elsőre!

iskolataska-1A jó iskolatáska ismérvei – előadás (jó esetben) egy felvonásban

Mindannyian átéltük az iskolatáska beszerzésének/megszerzésének/öröklésének eufórikus érzését, ezért jól tudjuk, milyen nagy horderejű döntésnek nézünk elébe. A jelenet főszereplői: a táska és gyermekünk. Első felvonás – függöny fel!

A kínálatnak köszönhetően rengeteg fazonú, mintájú és anyagú termék közül választhatunk – van azonban pár szempont, amelyekhez minden esetben jó, ha ragaszkodunk (bármennyire is párásodnak be a kicsi szemek a legmenőbb figurák láttán, alaposan elhomályosítva az amúgy sem mindig józan ítélőképességüket e témában).

Az egyik legfontosabb, hogy olyan méretű táskát válasszunk, amely gyermekünk adottságaihoz passzol, tehát méretét tekintve ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Ideális esetben a táska alja a derék felett, teteje a tarkó alatt helyezkedik el. A hátfal stabilitása megkönnyíti a cipelést, ergonomikussága megtámasztja a gerincet. A legtöbb esetben az iskolatáska beszerzését nem akarjuk évente megismételni, ezért jó hír, hogy már választhatunk olyan darabot is, amely 3 lépcsőben igazítható a gyermek növekedésének megfelelően. Itt kiemelnénk a Herlitz Flexi iskolatáskákat illetve az ARS UNA ergonómikus táskáit. A minőségről sokat elárul, ha a gyártó által biztosított garanciaidőt figyelembe vesszük (ez sok esetben 2 év).

Kizárólag két vállra akasztható táskában gondolkodjunk. A pántok akkor megfelelőek, ha párnázottak és szélesek. A mellkason összekapcsolható pántok tovább tehermentesítik a hátat. Törekedjünk olyan alapanyagút választani, melyet könnyen tisztántarthatunk. Praktikussági szempontból szerencsés, ha az alját gumival, vagy műanyaggal vonták be. Egyrészt könnyebben megáll a táska a pad mellett, vagy bárhol ahova csemeténk leteszi, ezáltal nem csak, hogy könnyebben pakolhat bele, de az ide-oda hömbölgetést is egy picurkát csökkenteni tudjuk. Így is elég lesz, amit ennek az eleinte nagy kincsben tartott gyönyörűségnek ki kell majd bírnia a mindennapok során!

Záródás tekintetében kétféle táska létezik: a cipzáras és a csatos, így mindenki vérmérséklete szerint válogathat a kínálatból. Mindkét esetben a strapabíró, és egyszerűen kezelhető típusokat keressük.  A cipzár nagy hátránya lehet, hogy szinte biztos, hogy itt fog először az ide-oda rángatástól elszakadni a cérna. Ha már ez mellett döntünk, érdemes a két irányból zárhatóakat választani. A csatnál könnyen nyitható-csukható verziót nézzünk. (Nagyon jók a mágneses klikk zárasok) Ugyanis nem biztos, hogy tanítónéni vágyik rá, hogy reggelente 30 táskán gyakorolja a finommotorikát. Mindenképpen iskola előtt gyakoroljuk gyermekünkkel a használatát, hogy ha már „élesben” kell vele dolgoznia, ne érje őt meglepetés.

A több rekesszel ellátott iskolatáska segíti a hatalmas mennyiségű felszerelés rendszerezését. Léteznek olyan darabok is, melyek belseje igény szerint „rekeszelhetők”, igazodva az aznapi belevalókhoz. Így elkerülhetjük az „de hát otthon még megvolt” kálváráját. Az oldalsó zsebekben helyet kaphat a kulacs, zsebkendő stb., ha kis szerencsénk van a nap végén is ott találjuk immár üresen, így nem vajasan-maszatosan visszakapott könyvek tisztogatásával töltjük estéinket. A kis zsebekben könnyen elérhetővé válnak az apró mindennapi kellékek, úgymint kulcs, bérlet.

Az iskolatáskák mellé kiegészítőként gyakran találunk mintában megegyező tornazsákot is. Támpontot adhat gyermekünknek a tornafelszerelések közötti kutakodásban, ha már az ismerős színvilágot kell megkeresnie.

Biztonsági okokból a táskán legyenek fényvisszaverő felületek, még jobb, ha minden oldalon, így a gyermekünk a szürkületben bármely oldalról messziről világít. A gyermek nevét soha ne tüntessük fel a jól látható, külső részeken!

A feladat nem kicsi, de ha sikerül választanunk, gyermekünk biztosan örömmel és büszkén viseli majd, hiszen úgyis az Övé a legszuperebb táska! Függöny le – vastaps!

Igyekeztünk oldalunkon a legújabb modellek kínálatából azokat összegyűjteni, amelyeknél ezen szempontokat figyelembe veszik, így mi is biztosan ezekből választunk gyermekeinknek.  KÍNÁLATUNKAT ITT TALÁLOD, válogass kedvedre!

Képek forrása: wikihow.com

A teljes tartalomért Klikk ide…

Engedj be! (Teljes film)

Ízes élet – Gyros – péntek 9:00