in ,

Pocakos napló: Éljen a 12. hét!!!!

Pocakos napló:Jelentjük, megvagyunk!Túl a bűvös 12. héten és a nagy genetikai szűrésen!

Nagy izgalmakkal vártuk azt a bizonyos 12. heti ultrahangot, ahol megint láthatjuk a “halacskánkat”! Már a rendelés előtt egy órával kopogtattunk a rendelő ajtaján, ahol mondták, hogy fáradjunk vissza 1 óra múlva. Így is lett. Pontban egy óra múlva újra ott voltunk még izgatottabban :). Hamarosan már az ultrahang alatt feküdtem, kis férjecském pedig, mintha élete legizgalmasabb filmjére készülne, úgy helyezkedett el a képernyő előtt… Azonnal kirajzolódott a “jövőnk”! Volt két kis keze és két kis lába, gyönyörű gerincoszlopa (szóval, ha valaki azt meri majd Rá mondani felnőtt korában, hogy gerinctelen, annak elviszem a 12 hetes uh felvételt 🙂 ), a csodálatos kis agya, amit már egyből úgy döntöttem tőlem örökölt, na de nagyon úgy néz ki, hogy az apjától is örökölt valamit… de erről majd a 16 hetes beszámolómnál visszatérünk, még korai erről bővebben nyilatkozni. Megint elcsodálkoztunk, mennyire nagyszerű már a technika, na meg persze a doktor, akit választottunk! Volt is nagy kérdése hozzánk, amit minden várandós kismama maga dönthet el, mégpedig, hogy milyen genetikai szűrés fajtát válasszunk! Szerintem ezt minden kismama másképp látja, de  mi úgy döntöttünk, mint felelős szülők, a legspécibbet választjuk, amivel nyertem magamnak még két vérvételt, az egyiket levették akkor, a másikat pedig a 16. héten fogják. Apa persze férfiasan távozott a rendelőből, mikor vége lett a mozinak és hagyta, hogy végre valaki az én véremet is szívja. Újból boldogan távoztunk a rendelőből, megint rengeteget nőtt a Minimanónk, 6cm a becses ülőmagassága.(Erre Apukája külön büszke volt, mi 5 cm nagyságot tippeltünk.)

Munyiunnamed Nézzétek csak, fogja a fejét a Szentem, biztos ezt gondolja: “Jesszusom, ezek az én szüleim? :)”

Sok fontos dolog történik az első trimeszter lezárultával, leírok nektek néhányat ne csak mindig nevessetek, tanuljatok is picit 🙂. Fontos, ha olyan vitamint választottál, ami trimeszterekre van bontva, akkor válts a másodikra, mivel sok olyan vitamin van, ami most válik fontossá és sok olyan volt, amiből kevesebb is elég már számotokra. Most kell eldöntenetek szeretnétek-e ezt a bizonyos genetikai szűrést, amit sajnos a TB nem támogat, ez nem kötelező. Hidd el az orvos nyomatékosítani fogja mennyire jó is az, ha csináltatsz ilyet…Ha engem (minket) kérdeztek, mi így nyugodtabban alszunk, pedig mi a legkisebb rizikófaktorba tartozunk. Örömmel nyugtázhatod, hogy vége a rettegett időszaknak és azt is, hogy jogosult vagy a “családi adókedvezményre”, kérd az orvosodtól az igazolást, amelyben igazolja, hogy 90. napos terhes elmúltál. Dióhéjban ennyit a hasznos dolgokról.

Jelen pillanatban a 14. hétben járok, erről a  következő bejegyzésemben olvashattok, de ízelítőnek kaptok rólunk egy képet!retus

Hamarosan újra jelentkezünk!!!

Addig is ha hiányzunk olvassátok vissza az előző bejegyzéseinket!Hogy hol?

Klikk ide: https://divatkommando.hu/pocakos-naplo-elso-izgalmas-9-het/

                   https://divatkommando.hu/pocakos-naplo-avagy-hogy-telnek-egy-bohokas-kismama-napjai/

Fotó: Apa 🙂

Döbbenet:terjed a magyar kamaszok története!

Sarka Kata szép dekoltázzsal megy bálozni