in

Generali Gyerek Sziget 2016

Június 4-26. között, minden szombaton és vasárnap, a Hajógyári-szigeten közel 40 helyszínen kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, sportprogramokkal, koncertekkel, színházi- és bábelőadásokkal, tánctanítással, kalandparkkal, cirkuszi programokkal, baba játszóházzal és még rengeteg programmal várja látogatóit a Generali Gyerek Sziget.

Idén már 15. alkalommal vár kicsiket és nagyokat Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvénye, a Generali Gyerek Sziget. A júniusi hétvégéken, minden szombaton és vasárnap több tucat változatos program szórakoztatja majd a látogatókat a Hajógyári-szigeten.

A belépés ingyenes!

Már az első hétvégén (2016. június 4-5) izgalmas és színes programmal várják a szervezők a családokat!

gyereksziget1

A színpadon az idén friss lemezzel jelentkező Bogár Muzsika zenekar koncertjével indul a hétvége, de idén nem csak ők készítettek új albumot, hanem a Hahó Együttes is, akik először lépnek fel a Gyerek Sziget színpadán és minden bizonnyal a Rózsi néni, sok a szatyor! c. új lemezről is hallhatunk majd dalokat. A sok éve visszajáró Makám együttes és persze a nagy kedvenc Halász Judit koncert sem maradhat el. Vasárnap lesz táncház és az Aranyszamár Bábszínház Az erdők könyve c. előadása is.

halaszjudit_gyereksziget

A koncertek, színházak mellett természetesen még több száz programot találhattok: ha imádjátok a nagy, piros tűzoltóautót, most a Gyerek Szigeten valóra válhat egy régóta dédelgetett álmotok. A Zuglói Önkéntes Tűzoltóság támogatásával kipróbálhatjátok milyen egy tűzoltóautó testközelből, és fel is ülhettek rá a kormány mögé.

tuzolto_gyereksziget

Az idei új helyszínen, a Kalózok Szigetén megannyi élmény vár az ifjú kalandorokra! Kincses térkép, kalózos akadálypálya, ügyességi játékok, kardozás és mindemellett ki kell állni a kalózok 7 próbáját is.
A Történelmi Játszótér helyszínén az ötvenes évek Magyarországára repíti az érdeklődőket a képzeletbeli időgép. Az ötvenes éveket megidéző történelmi játékpark célja megmutatni a mai fiataloknak a kort, amiben szüleik, nagyszüleik töltötték gyerekkorukat. Az évforduló alkalmából a látogatók megismerkedhetnek az ’50-es évek hangulatával, korabeli járművek egész sorát lehet megnézni majd.
Idén is több programhelyszínen téma lesz a környezetvédelem, az egészség és a helyes táplálkozás. A Gyerek Paradicsom ezen a hétvégén igazi vizet szolgáltat valamint virágos tereppé válik: lehet kertészkedni, ültetni, locsolni és persze rengeteget játszani és alkotni a természet adta lehetőségek tárházából.
Emellett kalandparkok, ugrálóvárak, sportprogramok, bohóc cirkusz és artista tanoda, kézműves foglalkozások, Kutyaház, Állatsimogató, Baba Játszóház és több száz program várja gyerekeket és szüleiket az első hétvégén is!
A részletes programot a szervezők folyamatosan töltik fel honlapukra, itt megtalálhatjátok a legfrissebb információkat.

A teljes tartalomért Klikk ide…

Aktív teljes adás – 2016.06.01.

Az Eb-kijutás kulisszája: Magyar csapat – június 9.