free web hit counter
Home / Baba-Mama / Egy Csepp Világnap – 2015. nov. 15.

Egy Csepp Világnap – 2015. nov. 15.

egy-csepp-világnap-2015-gyerek10. EGY CSEPP VILÁGNAP – November 15-én ingyenes családi egészségnap sztár fellépőkkel a SYMA Rendezvényközpontban

Nyitva: 2015. november 15. 10:00 – 18.00
Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont “A” csarnok
1146 Budapest, Dózsa György út 1.

egy-csepp-világnap-2015-csillagszemuekMérték már meg a vércukrát egy Zséda koncert közben? Erre is remek alkalom nyílik november 15-én, 10-18 óra között Budapesten, a SYMA Csarnokban, ahol hagyományos ingyenes családi egészségnapját rendezi az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A jubileumi, 10. Egy Csepp Világnap gazdag programot ígér gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A vidám kikapcsolódásról többek között Zséda, Kocsis Tibor, Csonka András, a Kolompos, a Quantum XXL, Katus Attila, a Csillagszemű Táncegyüttes, a Barátok közt szereplői gondoskodnak, és lesznek meglepetésvendégek is. Neves műsorvezetők – Erős Antónia, Szellő István, Pataki Zita, Barabás Éva, Vadon Jani, Rákóczi Feri, Csonka András – váltják egymást a színpadon, mindeközben ugrálóvárak, izgalmas gyermekfoglalkozások, arcfestés garantálja a gyerekek örömteli szórakozását. Egész nap különféle ingyenes egészségügyi szűrésekre is lesz lehetőség.

egy-csepp-világnap-zsedaA rendezvényen közösen megkóstoljuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a „Barackos buboréktortát”, az EgészségPiacon pedig számos kiállító várja egészséges finomságokkal és új szolgáltatásokkal a látogatókat. Lesznek érdekes előadások és tombola számos ajándékkal és egy értékes fődíjjal!

Idén is bárki csatlakozhat Erős Antóniához, aki a hagyományos Diabétesz Sétát vezeti. A megmozdulás célja, felhívni a figyelmet, hogy rendszeres mozgással megelőzhető a diabétesz, a cukorbetegek számára pedig az életminőség jelentős javulásával jár.

Fontos esemény az alapítvány szervezésében a Cseppont Patikahét is. November 9-15 között jelentős kedvezménnyel vásárolhatóak bizonyos egészségügyi mérőeszközök és tesztcsíkok több száz patikában, emellett természetesen – csakúgy, mint egész évben – az “egycseppes” gyógyszertárakban jelképes összegért bárki megmérettetheti a vércukorszintjét, és sok helyen a vérnyomását és a koleszterinszintjét is.
Bővebben a Patikahétről IDE KATTINTVA!

egy-csepp-világnap-patikahet

Az idén 10 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete. Célja, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és feltehetően ugyanennyien cukorbetegek, de nem tudnak betegségükről. A 1,5 millió cukorbeteg mellett pedig megközelítőleg ugyanennyien jelenlegi életmódjukat folytatva egyenes úton haladnak a cukorbetegség kialakulása felé. Az alapítvány országos programjaival szeretné a magyar társadalom figyelmét felhívni az egészségtudatos életmódra, az egészségügyi szűrések fontosságára, mellyel számos krónikus betegség – köztük a cukorbetegség – kialakulása is megelőzhető.

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.

egy-csepp-világnap-2015-kolomposA programok részletesen IDE KATTINTVA!

FELLÉPŐINK A CUKORBETEGSÉGRŐL

Csonka András:
A cukorbetegségben szerencsére nem vagyok érintett. Ugyanakkor eszembe jut ezzel kapcsolatban a figyelem, a megelőzés, az alkalmazkodás. Mindez az életünk több területén is fontos és érvényes kell, hogy legyen! Egy állapot, amivel teljes értékű élet élhető, tehát a betegség szót én kiradíroznám a szótárból.

Kocsis Tibor
A családomban a nagymamám volt cukorbeteg, és gyerekkoromtól tapasztaltam, hogy ez a betegség milyen tudatos életmódot és odafigyelést igényel.
Ha meghallom a szót, akkor elsősorban az jut eszembe, hogy az emberek sok esetben kevés információval rendelkeznek, és sokszor nincsenek is tisztában azzal, hogy mit takar az elnevezés. Én is abba a kategóriába tartozom, hogy az ismereteim felszínesek bizonyos betegségekkel kapcsolatban. Ezért tartom fontosnak az Alapítvány munkáját, mert pont arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészségünkre érdemes figyelmet fordítani akkor is, ha csak közvetetten vagyunk érintettek.

egy-csepp-világnap-2015-katusKatus Attila:
Ami a betegségről eszembe jut elsőre:
Sokakat érintő, de érzésem szerint könnyen felismerhető, szűrhető és jól kezelhető betegség. Teljes életet lehet vele élni.
Sőt egészséges életmódot folytatva jobb életkilátások is várhatóak, mint annál az embernél, aki nem él tudatos és egészséges életet.
Eszembe jut, hogy apai vonalon érintett a családom. Nagypapám és édesapám is 2 es típusú cukorbeteg.
És ami még az eszembe jut az az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és Erős Antónia természetesen.

Kiss Ramóna:
Szerencsére a családomban nincs cukorbeteg, de abban hiszek, hogy az egészségünk a legfontosabb dolog, így mindenképpen ügyelnünk kell rá.

Nagy Alexandra:
A környezetemben nincs cukorbeteg, de azt tudom a betegségről, hogy nem életkor függő, tehát senki sem dőlhet hátra, hogy ez nem lehet veszélyes rá. Így figyelni kell a lehetséges jeleket, hogy időben megfelelően lehessen kezelni azokat.

Nyári Diána:
Nagymamámnál nemrég diagnosztizáltak enyhébb cukorbetegséget, így most már folyamatosan figyelnie kell arra, hogy mit és mennyit eszik. Úgy gondolom, hogy ha már a tünetek megjelenése előtt is ügyelünk a táplálkozásunkra és az étkezésünkre, akkor jó eséllyel elkerülhetjük ezt a betegséget.

Solti Ádám:
Sajnos a mostohaanyukám halálában is a cukorbetegség játszott szerepet. A nagymamám is ebben a betegségben szenved, így jól tudom, hogy nagyon fontos odafigyelni az egészségünkre, a szervezetünk jelzéseire.

Nagy Zoltán – Kolompos együttes:
Hála Istennek, nincs érintettségem a cukorbetegséggel kapcsolatban, úgy tudom, a Kolompos együttesben másnak sincs. De ismerjük a gondot, a problémát, és ismerjük a bajt is, ami a betegséggel kapcsolatban bekövetkezhet…

egy-csepp-világnap-2015-xxlHartmann Gábor – Quantum XXL
Hál’ isten nem vagyok cukorbeteg, de így is próbálok odafigyelni, hogy visszaszorítsam a finomított cukor és az azt tartalmazó ételek és italok fogyasztását. Nagyon fontosnak tartom az egészséget. Azt gondolom, ha komolyabb betegségeknek még a kialakulása előtt odafigyelünk a helyes táplálkozásra, a mozgásra, a pihenésre és egy egészséges lelki állapot kialakítására – ebben szüleinknek és tanárainknak is nagy szerepe van – akkor számtalan betegséget megelőzhetünk.

A teljes tartalomért Klikk ide…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top