Home / Baba-Mama / Egy Csepp Világnap – 2015. nov. 15.

Egy Csepp Világnap – 2015. nov. 15.

Foglalj utazást akár 60% kedvezménnyel! Klikk ide!

egy-csepp-világnap-2015-gyerek10. EGY CSEPP VILÁGNAP – November 15-én ingyenes családi egészségnap sztár fellépőkkel a SYMA Rendezvényközpontban

Nyitva: 2015. november 15. 10:00 – 18.00
Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont “A” csarnok
1146 Budapest, Dózsa György út 1.

egy-csepp-világnap-2015-csillagszemuekMérték már meg a vércukrát egy Zséda koncert közben? Erre is remek alkalom nyílik november 15-én, 10-18 óra között Budapesten, a SYMA Csarnokban, ahol hagyományos ingyenes családi egészségnapját rendezi az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A jubileumi, 10. Egy Csepp Világnap gazdag programot ígér gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A vidám kikapcsolódásról többek között Zséda, Kocsis Tibor, Csonka András, a Kolompos, a Quantum XXL, Katus Attila, a Csillagszemű Táncegyüttes, a Barátok közt szereplői gondoskodnak, és lesznek meglepetésvendégek is. Neves műsorvezetők – Erős Antónia, Szellő István, Pataki Zita, Barabás Éva, Vadon Jani, Rákóczi Feri, Csonka András – váltják egymást a színpadon, mindeközben ugrálóvárak, izgalmas gyermekfoglalkozások, arcfestés garantálja a gyerekek örömteli szórakozását. Egész nap különféle ingyenes egészségügyi szűrésekre is lesz lehetőség.

egy-csepp-világnap-zsedaA rendezvényen közösen megkóstoljuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a „Barackos buboréktortát”, az EgészségPiacon pedig számos kiállító várja egészséges finomságokkal és új szolgáltatásokkal a látogatókat. Lesznek érdekes előadások és tombola számos ajándékkal és egy értékes fődíjjal!

Idén is bárki csatlakozhat Erős Antóniához, aki a hagyományos Diabétesz Sétát vezeti. A megmozdulás célja, felhívni a figyelmet, hogy rendszeres mozgással megelőzhető a diabétesz, a cukorbetegek számára pedig az életminőség jelentős javulásával jár.

Fontos esemény az alapítvány szervezésében a Cseppont Patikahét is. November 9-15 között jelentős kedvezménnyel vásárolhatóak bizonyos egészségügyi mérőeszközök és tesztcsíkok több száz patikában, emellett természetesen – csakúgy, mint egész évben – az “egycseppes” gyógyszertárakban jelképes összegért bárki megmérettetheti a vércukorszintjét, és sok helyen a vérnyomását és a koleszterinszintjét is.
Bővebben a Patikahétről IDE KATTINTVA!

egy-csepp-világnap-patikahet

Az idén 10 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete. Célja, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és feltehetően ugyanennyien cukorbetegek, de nem tudnak betegségükről. A 1,5 millió cukorbeteg mellett pedig megközelítőleg ugyanennyien jelenlegi életmódjukat folytatva egyenes úton haladnak a cukor kialakulása felé. Az alapítvány országos programjaival szeretné a magyar társadalom figyelmét felhívni az egészségtudatos életmódra, az egészségügyi szűrések fontosságára, mellyel számos krónikus – köztük a cukor – kialakulása is megelőzhető.

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.

egy-csepp-világnap-2015-kolomposA programok részletesen IDE KATTINTVA!

FELLÉPŐINK A CUKORBETEGSÉGRŐL

Csonka András:
A cukorben szerencsére nem vagyok érintett. Ugyanakkor eszembe jut ezzel kapcsolatban a figyelem, a megelőzés, az alkalmazkodás. Mindez az életünk több területén is fontos és érvényes kell, hogy legyen! Egy állapot, amivel teljes értékű élet élhető, tehát a szót én kiradíroznám a szótárból.

Kocsis Tibor
A családomban a nagymamám volt cukorbeteg, és gyerekkoromtól tapasztaltam, hogy ez a milyen tudatos életmódot és odafigyelést igényel.
Ha meghallom a szót, akkor elsősorban az jut eszembe, hogy az emberek sok esetben kevés információval rendelkeznek, és sokszor nincsenek is tisztában azzal, hogy mit takar az elnevezés. Én is abba a kategóriába tartozom, hogy az ismereteim felszínesek bizonyos ekkel kapcsolatban. Ezért tartom fontosnak az Alapítvány munkáját, mert pont arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészségünkre érdemes figyelmet fordítani akkor is, ha csak közvetetten vagyunk érintettek.

egy-csepp-világnap-2015-katusKatus Attila:
Ami a ről eszembe jut elsőre:
Sokakat érintő, de érzésem szerint könnyen felismerhető, szűrhető és jól kezelhető . Teljes életet lehet vele élni.
Sőt egészséges életmódot folytatva jobb életkilátások is várhatóak, mint annál az embernél, aki nem él tudatos és egészséges életet.
Eszembe jut, hogy apai vonalon érintett a családom. Nagypapám és édesapám is 2 es típusú cukorbeteg.
És ami még az eszembe jut az az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és Erős Antónia természetesen.

Kiss Ramóna:
Szerencsére a családomban nincs cukorbeteg, de abban hiszek, hogy az egészségünk a legfontosabb dolog, így mindenképpen ügyelnünk kell rá.

Nagy Alexandra:
A környezetemben nincs cukorbeteg, de azt tudom a ről, hogy nem életkor függő, tehát senki sem dőlhet hátra, hogy ez nem lehet veszélyes rá. Így figyelni kell a lehetséges jeleket, hogy időben megfelelően lehessen kezelni azokat.

Nyári Diána:
Nagymamámnál nemrég diagnosztizáltak enyhébb cukoret, így most már folyamatosan figyelnie kell arra, hogy mit és mennyit eszik. Úgy gondolom, hogy ha már a tünetek megjelenése előtt is ügyelünk a táplálkozásunkra és az étkezésünkre, akkor jó eséllyel elkerülhetjük ezt a et.

Solti Ádám:
Sajnos a mostohaanyukám halálában is a cukor játszott szerepet. A nagymamám is ebben a ben szenved, így jól tudom, hogy nagyon fontos odafigyelni az egészségünkre, a szervezetünk jelzéseire.

Nagy Zoltán – Kolompos együttes:
Hála Istennek, nincs érintettségem a cukorgel kapcsolatban, úgy tudom, a Kolompos együttesben másnak sincs. De ismerjük a gondot, a problémát, és ismerjük a bajt is, ami a gel kapcsolatban bekövetkezhet…

egy-csepp-világnap-2015-xxlHartmann Gábor – Quantum XXL
Hál’ isten nem vagyok cukorbeteg, de így is próbálok odafigyelni, hogy visszaszorítsam a finomított cukor és az azt tartalmazó ételek és italok fogyasztását. Nagyon fontosnak tartom az egészséget. Azt gondolom, ha komolyabb eknek még a kialakulása előtt odafigyelünk a helyes táplálkozásra, a mozgásra, a pihenésre és egy egészséges lelki állapot kialakítására – ebben szüleinknek és tanárainknak is nagy szerepe van – akkor számtalan et megelőzhetünk.

A teljes tartalomért Klikk ide…

Ezeket érdemes megnézni:

Kókuszolaj 1 Kg - 1090 Ft

Mire jó az Ördögnyelv kapszula? Tudd meg ITT!

Több mint 3000 bio termék online - akár ingyenes kiszállítással

Erre nagyon jó a nyírfacukor - KLIKK!
gyógyszer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top