in , ,

Tejszínes hópelyhek

 

Hozzávalók: 180 g liszt 2 csomag tejszín ízű pudingpor 160 g puha margarin 100 g porcukor 1 tojás sárgája 1 egész tojás 1 nagy csipet só 1 nagy csipet szódabikarbóna Tetejére: 1 tojásfehérje 4-4 púpos ek porcukor

 

Elkészítése:

A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk az 1 tojássárgáját és az egész tojást.

A lisztbe belekeverjük a pudingport, a szódabikarbónát, a sót és hozzákeverjük a lisztes keveréket.  Tejjel lazíthatjuk (ha szükséges,nekem nem kellett), majd alaposan összegyúrjuk. Ilyenkor még kicsit ragadós de berakjuk a hűtőbe kb 1 órára.

Kivesszük és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, kb 0.5 cm vastagra és kiszúró segítségével, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.

Előmelegített 160-170 fokon(légkeverés) kb 10 percig sütjük. Maradjon világos színű.

Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd a tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, bekenjük vele a tetejét és porcukorral alaposan meghintjük.

Tipp:

Finom porhanyós omlós kekszek, amiket akár ajándékba is lehet adni.

: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/tejszines-hopelyhek/

Gyors túrós szelet

Wolf Kati: Ez innentől kezdve már a verseny