free web hit counter

Érdekes hírek, infók!

Érdekes hírek, infók!

in ,

Karácsonyi dekoráció otthon – befőttesüvegek újratöltve

Karácsonyi dekoráció otthon – befőttesüvegek újratöltve

Eljött az idő: ha eddig nem tettünk el lekvárt, befőttet, nem tároltunk bennük lisztet, cukrot, vagy gombokat, most végre felhasználhatjuk az év közben megőrzött üvegeket, és készíthetjük is a szebbnél-szebb mécsestartókat; akár otthoni dekorációként, akár karácsonyi ajándékként!

Íme néhány példa az újrahasznosításukhoz:

A legunalmasabb befőttesüveget is feldobhatjuk egy jól megválasztott szalaggal; kössük az üveg nyaka köré, és már ültethetjük is a teamécsest az új gyertyatartónkba!

Néhány fenyőág és toboz már önmagában is ünnepi hangulatot ad, hát, ha még az üvegbe cukrot vagy sót szórunk, és annak a tetejére helyezzük a mécsest; megvan a havas táj illúziója is.

Fessük az üvegek tetejét pirosra, és kössünk a nyakukba egy-egy apró fadíszt! A cukor, vagy durva szemcséjű tengeri só ebben az esetben is jó hó-idéző.

Fessünk üvegfestékkel hópelyheket az üveg falára, majd száradás után fújjuk/fessük le vizesbázisú, fehér festékkel, és még nedvesen hempergessük durvaszemű sóba, cukorba, vagy kókuszreszelékbe – végül kössünk zöld, arany, piros vagy ezüstszínű szalagot a nyakába!

Az alábbi verzióhoz fújjuk le az üveg külső falát zománcfestékkel, és még frissen forgassuk bele csillámporba (hobby-boltokban kapható ez is)! A szalag ebben az esetben is csak segíthet az összhatásban.

Ragasszunk dekorszalagcsíkokat (dekorragasztót) egymás alá, és kész is az egyedi mécsestartónk!

Szalag, csillag, csengettyű: kitűnő karácsonyi ajándék.

Ragasszunk csillag (vagy egyéb) formájú, kis matricákat a befőttesüvegre, fújjuk le festékspray-vel, ezt ismételjük meg kétszer-háromszor; végül a megszáradt festékréteg “alól” szabadítsuk ki a matricákat, és kész is a különleges mécsestartónk!

Vagy egyszerűen csak szórjunk kávészemeket a mécses alá:

Madzaggal kössük át az üvegeket, fújjuk le őket 2-3 alkalommal egy fehér festékspray-vel, majd száradás után távolítsuk el a madzagokat, és kész is a mintás, fehér bevonatú gyertyatartónk!

Egy újabb matricás megoldás: szívalakú matrica használatával és egy kis fekete táblafestékkela száradás után kedvünkre körvonalazható, rajzolható, írható borítást kapunk. Már csak egy krétára lesz szükségünk, és kész is az egyedi, személyre szóló ajándék!

Jó készülődést!

forrás: otthonos.postr.hu

Kültéri karácsonyi dekoráció

Lady Gaga mozdulni sem tudott ruhájában!

Back to Top

Ad Blocker Detected!

Advertisements fund this website. Please disable your adblocking software or whitelist our website.
Thank You!

Log in

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Close
of

Processing files…