in

Karácsonyi ajándék házilag: Bonbon kreativan

bonbon

Nincs személyesebb, szebb karácsonyi ajándék, mint a kézzel készített. Lepd meg szeretteidet egy elragadó saját készítésű meglepetéssel. Az alábbiakban ebben szeretnénk ötleteket adni Neked.

Szinte mindenki szereti a házi bonbonokat. Annyira finomak, könnyen elkészíthetők és sokféle képen lehet díszíteni (dió, kókusz, színes cukorkák, mandula). Egyes darabokat színes alumíniumpapírba is becsomagolhatod.

Vásárolj kis fehér dobozokat és töltsd meg ezekkel az édes bonbonokkal. Majd kösd át egy szalaggal és kész is! A jó hír az, hogy nem kell elindulni csokoládét vásárolni. Egyetlen hátrányuk, hogy több ideig tart elkészíteni, mint amennyi idő alatt el fog fogyni!

Mogyoróvajas bonbon

Hozzávalók 12 db bonbonhoz:
• 10-12 dkg étcsokoládé
• 2 evőkanál mogyoróvaj

A temperált csokoládét egy kiskanállal (vagy ecsettel) a szilikon bonbonforma mélyedéseibe csorgatjuk és egyenletesen kikenjük az alját és az oldalakat, majd kicsit a konyhapulthoz ütögetjük a formát – érdemes egy kisebb vágódeszkára rakni a formát és a vágódeszkával együtt ütögetni –, majd ha mindenhova jutott csoki, akkor hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Ha megdermedt, nézzük meg, hogy tényleg mindenhova jutott-e csoki, ha bizonytalanok vagyunk, vagy először csináljuk, érdemes még egyszer kikenni vékonyan.

Ha megdermedt a csokiburok, megtöltjük a mogyoróvajjal úgy, hogy a tetején még maradjon hely a bonbon talpának. Ha a tölteléket elegyengettük, újra megolvasztjuk a maradék étcsokoládét és a mogyoróvajra csorgatjuk, majd ismét a konyhapulthoz ütögetjük a formát, a felesleges étcsokit eltávolítjuk, és hűtőbe tesszük a formát, hogy a talpa is megdermedjen.

Ha megdermedt, óvatosan kifordítjuk a formából.

The post Karácsonyi ajándék házilag: Bonbon kreativan appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: karacsonyitipp.com

Mesebeli jeges esküvő

Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: Habkarika