in

Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: Habkarika

habkarika

Karácsonyi díszek házilag – karácsonykor nincs is szebb és hangulatosabb a saját készítésű díszekkel díszített fenyőfánál.

A csillogó-villogó üveggömbök és kristályfigurák helyett sokkal inkább magunkénak érezhetjük a családi programként otthon készített fenyőre valókat.

Habkarika

Amikre szükségünk lesz az alkotáshoz:

4 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, pár csepp citromlé, díszítéshez nádcukor, nyomózsák vagy az egyik sarkán kivágott zacskó. (A fenti mennyiségből kb. 50 darab karikánk lesz.)

Elkészítés: A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük, majd a porcukrot apránként hozzá szitálva tovább verjük. Hogy a hab laza legyen, adhatunk hozzá pár csepp citromlevet is. A kész masszát nyomózsákba töltjük, vagy egy vastagabb zacskóba, aminek lyukat vágunk az aljára miután beletöltöttük a habot.

Sütőpapírral bélelt tepsire köröket nyomunk a masszából egymás mellé, ízlés szerint kevés nádcukorral megszórhatjuk díszítésként. A tepsit 40-50 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1,5-2 órán át szárítjuk a karikákat. Hogy ne égjenek meg, a sütő ajtaját résnyire kiékelhetjük. Rafia vagy ezüstfonál segítségével a fára akaszthatjuk.

Lájk, ha szereted a karácsonyt.

The post Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: Habkarika appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: karacsonyitipp.com

Karácsonyi ajándék házilag: Bonbon kreativan

Napi horoszkóp – november 1