Pofon egyszerű tej és cukor mentes forró csoki a hideg napokra! Attól még, hogy fogyókúrázunk vagy egészségesen élünk, nem kell megfosztanunk magunkat a téli finomságoktól!
Íme a recept:
A legfinomabb forró csokoládé (tej- és cukormentesen)
- 2 dl forró vízben elkeverünk 2 evőkanál jó minőségű, keserű kakaóport.
- Kis lábasban forráspontig melegítünk 3 dl kókusztejet, hozzáadunk egy csipest sót (ez nagyon fontos, különben “lapos” lesz az íze). Belekeverjük egy fél vaníliarúd kikapart magját, végül 5 dkg felaprított, jó minőségű csokoládét – min. 65-70% kakaótartalommal. Hozzáöntjük a kakaóval elkevert vizet.
- Szerintem nem kell bele egyáltalán más édesítő, de ha valaki jobban szereti úgy, kis nyírfacukorral lehet édesíteni.
- A hab a tetején: 1 tojásfehérjét fényes habbá verünk a vaníliarúd másik felével (magokkal).
- Ez 2 bögrényi.
- Azonban egy személy is simán elfogyasztja. Bármikor.