in

Kisbabát hozhat a ThetaHealing

thetahealing_borito_300rgb

Meddőségről akkor beszélünk, ha fogamzásgátlást nem alkalmazva, rendszeres szexuális élet mellett sem következik be a teherbeesés egy év időtartam alatt. Az orvosi statisztikák szerint 100 párból 15-20 esetében van szó erről. Az orvosi segítség sokuknak jelent megoldást, ám gyakori, hogy nem találnak semmilyen testi okot, a kisbaba érkezése mégis várat magára. Ezt általában azzal magyarázzák, hogy valami lelki háttere lehet a gyermekáldás elmaradásának. Nekik is sokat segíthet a ThetaHealing.

A ThetaHealing egy olyan vizualizációs technika, melyben fókuszáljuk a figyelmünket, megzabolázzuk a gondolatainkat, támogató érzéseket csatolunk hozzájuk. Ilyenkor agyhullámaink lassúak – szaknyelven théta agyhullámok. A théta – hasonlóan a relaxációs alfa agyhullámokhoz – az elalvás előtti mély ellazulás állapota. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ám már a tudatalattinkat is elérjük, ahová nemcsak az ötletek, a kreativitás vagy az álmok tartoznak, de a hitrendszerünk és a félelmeink is. Ráadásul ilyenkor egyszerű vizualizációval meg is változtathatjuk ezeket. A théta agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területet. Ha figyelembe vesszük, hogy életünket 85-95 százalékban a tudatalatti programok, hitrendszerek, és csak 5-15 százalékban irányítják a tudatos döntéseink, könnyen beláthatjuk, óriási lehetőség rejlik a tudatalattinkhoz vezető ThetaHealingben. Képzett konzulensek is segíthetnek, hogy ebben az állapotban változtassunk a tudatalattinkba íródott hitrendszereken – ekkor nincs szükség semmiféle előzetes ismeretre –, de önmagunk is begyakorolhatjuk a technikát. (A Bioenergetic Kiadónak köszönhetően magyar nyelven is elérhető ThetaHealing című könyv bemutatja, hogyan érhetjük el tudatosan a théta-állapotot, és mit kell tennünk, hogy megváltoztassuk hitrendszerünket, tudatalatti félelmeinket. A kiadó weboldalán 25 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg, de bele is lehet olvasni. www.bioenergetic.hu)

Segít a jobb agyfélteke

Hogy miben és hogyan segíthet a ThetaHealing a meddősségek küzdő pároknak, négy neves ThetaHealing-tanárt kérdeztünk.

A konzultáció alatt röviden – általában traumák újbóli átélése nélkül – feltárjuk azokat a rejtett blokkokat, amelyek jelen élethelyzetünket előidézik. Elmélyült állapotban, a megengedés élményét megélve, pozitív érzelmi mintákat beépítve hozzuk létre a változást. A jobb agyfélteke azonnali hatásként éli meg, és fogadja be ezt az átalakulást. A változás végül tudatos szinten is beépül” – magyarázza Nagy Orsolya.

Nagy Szilvia szerint néhány dologra is szükségünk van ahhoz, ha változtatni szeretnénk az életünkön. „A változtatás szándéka mellett fontos a hit is ahhoz, hogy a változás megtörténjen. Hihetünk önmagunkban, a változásban, a teremtőben, mindegy hogyan hívjuk, a lényeg az, hogy higgyünk benne, hogy megváltozhat a helyzet. Végül a saját magunkért való felelősségvállalás – miszerint hordozzuk magunkban a blokkokat, és mi vagyunk, akik ezen képesek változtatni.

Komoly gátak a félelmek

A babára vágyóknak is önmagukban kell keresniük a próbálkozások eredménytelenségének okát. „Nagyon sok nő keresett meg nőgyógyászati problémával. A kezelések során mindig nyilvánvalóvá vált, hogy a fizikai problémájuknak lelki eredetű oka van. Egyikük amiatt aggódott, hogy elveszíti az alakját, más az állását féltette, és volt, aki attól tartott, hogy a szülés után a férje már nem fogja úgy szeretni, mint addig. Más túl nagy feladatnak tartotta az anyaságot – így tudattalanul is gátolta a megtermékenyülést. Ez a kliensem két kezelés után – miután megerősödött a hite saját magában, és képesnek érezte magát arra, hogy gondját viselje egy pici embernek – rögtön megfogant az addigi két év sikertelen próbálkozás után. Annyi kellett csak, hogy tisztázza magában: alaptalanok a félelmei” – tette hozzá Kolozsi Mariann.

Segítenek a rendszeres megerősítések

Gabriel Norman szerint a vágy megszületésekor egyidőben kopogtat be a Lélek, aki maga dönti el, hogy kit választ szülőnek. „Ilyenkor a leendő szülők már beszélgetnek a lehetőségről, hogy jó lenne egy kis jövevény. Ahhoz, hogy a Lélek megtalálja az utat a szülőkhöz, rengeteg feltételnek kell egyidőben megvalósulnia. A férfi és női energia egyesülése sok esetben nem elengendő. A hitrendszerek szövevényes láthatatlan hálója ez, ami kitölti a gondolataink egymásba füződését. A „szeretnék egy gyermeket, de félek a jövőtől” gondolati energia megjelenhet tudatosan vagy éppen tudat alatt, és ez vonatkozik a leendő apára is. Érdemes az alábbi pozitív gondolati megerősítéséket naponta ismételni akár egy rövid meditáció keretében, akár hangosan.

Készen állok a gyermekvállalásra.

Befogadom és elfogadom a párom férfi energiáját.

Az idő MOST van!

A Teremtő része vagyok!

Tudom milyen érzés ANYÁNAK lenni!”

Mit gondolsz, milyen lesz szülőnek lenni?

Konzultáción vagy gyakorlottak számára egyéni módon, de a ThetaHealing során többek között az alábbi kérdéseket érdemes tisztázni a pár mindkét tagjának, ha a baba érkezése várat magára” javasolja Nagy Szilvi ThetaHealing-tanár.

 • Milyen érzés, hogy ebben a szituációban van?
 • Milyen beszélgetéseket folytat ezzel a témával kapcsolatban másokkal?
 • Milyen események zajlottak le a saját születésekor vele és az édesanyjával: milyen volt a várandósság, a születése, hogy érezte magát az édesanyja, milyen volt a környezet, egészségi állapot, hozzáállás, gyermekágy, édesapa és a nagyszülők hozzáállása?
 • Hogyan érezné magát, ha hirtelen várandós lenne? Mit szólna a környezete?
 • Mi történne a munkájával?
 • Mit kezdene a szabadidejével (több lenne – soha többé nem lenne…)?
 • Hogyan érezné magát a bőrében? Tudná szeretni a testét szülés előtt/után?
 • Ha meghízna, rosszul lenne, vagy a szülés után változna a szexualitás a kapcsolatában, hibáztatná esetleg a babát emiatt?
 • Mit gondol, a gyermek születése erősíti vagy gyengíti a párkapcsolatát?
 • Mi történne, ha most azonnal megfoganna a baba? Mi az első dolog, ami eszébe jut, mi lenne abban a helyzetben a legrosszabb?
 • Mi lenne a legjobb abban, ha ez a helyzet örökre így maradna, gyerek nélkül? Hogyan érezné magát?

További információ: www.bioenergetic.hu

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://babamama.info/gyerek-konyvek-mesekonyvek/kisbabat-hozhat-thetahealing/

A Vasúttörténeti Park rajzpályázata gyerekeknek

Karácsonyi papírcsillagok kavalkádja