in

A Vasúttörténeti Park rajzpályázata gyerekeknek

Sihu

GYEREKEKNEK SZÓLÓ RAJZPÁLYÁZATOT HIRDET A MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK

A Vasúttörténeti Park és a MetLife Biztosító Zrt. első alkalommal hirdet közös rajzpályázatot 3-7, illetve 7-12 éves korú gyerekek számára, SIHU és én – egy nap a kedvenc vonatommal témakörben.

Európa legnagyobb vasúti élményparkja, a Vasúttörténeti Park 2000-ben nyitotta meg kapuját és azóta nagy sikerrel működik. Az elmúlt közel 15 év alatt számos szakmai-, illetve gyerek- és családi rendezvényeket szerveztek a Parkban, sok a visszajáró vendég, akik igénylik a vonatokkal és vasúttal kapcsolatos tematikus rendezvényeket, valamint családi programokat.

A Park vezetősége szeretné, ha minél több gyermek ismerkedne meg a vasút történetével, a vasúti közlekedés szabályaival, a vasúti technikai fejlődésével, mindezt kötetlen, néhol játékos formában.

Ezt népszerűsítendő, a Vasúttörténeti Park megálmodta SIHUt, a gőzmozdonyt, aki a múzeum hivatalos „kabalája”. SIHU elkészítésekor a Parkban található 109.109-es nagy gőzmozdonyt vették a tervezők alapul, hogy némiképp „életszerű” legyen a jelmez a gyerekek számára. SIHU minden parkos eseményen házigazda, lelkesen várja a gyerekeket és családjukat, illetve számos interaktív programra, így a kerti vasútra, fordítókorongra, hajtányozásra invitálja őket.

Szeptember 15-től a Vasúttörténeti Park a MetLife Biztosító Zrt-vel közösen rajzpályázatot hirdet 3-7, illetve 7-12 év közötti gyerekeknek, ahol megmutathatják rajz formájában, hogy hogyan is képzelik el egy napjukat SIHUval. A gyerekek készíthetnek rajzot, festményt, kollázst, montázst és mozaikképet. A pályamunkákat október 15-ig kell elküldeni postai úton vagy emailben. A beérkezett pályamunkákat a múzeum október 21 – november 2. közötti időszakban ki is állítja az Orient-csarnokban. Az október 20-án kihirdetett, kategóriánkénti első 3 helyezett értékes nyereményekkel gazdagodik, így például éves családi parkos belépőjeggyel, illetve MetLife ajándékcsomagokkal.

A pályázat pontos kiírása a www.vasuttortenetipark.hu, illetve a www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu oldalon olvasható.

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://babamama.info/palyazatok-gyerekeknek-palyazatfigyelo/a-vasuttorteneti-park-rajzpalyazata-gyerekeknek/

VARÁZSERDŐ – Kiállítás és óriástársasjáték 2014.09.20–11.02.

Kisbabát hozhat a ThetaHealing