in

Kézzel készített ajándékok – Hógömb házilag

hogombc

Névnapra, születésnapra vagy akár karácsonyra, ha nem akarsz túl drága ajándékot, akkor tudom ajánlani a nagyon olcsó házilag is elkészíthető hógömböt. Ez egy nagyon szép dísztárgy és ünnepi ajándéknak is megfelelő. Családtagoknak, barátnak, osztálytársnak is adhatjuk egyaránt.

Mindenki otthonában akad egy olyan befőttes üveg, amit alig vagy nem is használ (ne nagy méretekre gondoljunk!). Nos, a tetejébe beleragasztunk valamilyen tárgyat, amilyenre szeretnénk, hogy majd hulljon a hó. Előnyös, ha a tárgy talpához ragasztunk valami kisebb méretű fehér dobozt, hogy jobban látszódjék majd.

Ha a tető belseje nem fejér, akkor célszerű kicsit beragasztózni és szórni rá egy kis műhavat vagy valami fehér műanyag lappal lefedni. Miután ez meg van a belső folyadékhoz szükségünk lesz egy kevés glicerinre plusz (gyógyszertárakban beszerezhető és pár szár forint) desztillált vízre.

Önts bele úgy az üveg háromnegyed részéig a desztillált vizet és adj hozzá két kanál glicerint meg saját ízlés szerint a műhavat és a csillámot Műhó is bármi lehet, csak fehér legyen és könnyű, de lehet vásárolni is. Az üvegünk száját, azt körbe ragasztózzuk be, hogy nehogy kifolyjon belőle minden. a végén rácsavarjuk a fedőt jó erősen, aztán rázzuk fel és láthatjuk, ahogy gyönyörűen hull a hó a kiválasztott figuránkra.

Nagyon szép ajándék és ötletes, meg aztán elég olcsó is. Az a legjobb az ilyen házilag készített ajándékokban, hogy érezni lehet rajtuk a szeretet és, hogy szívből jön. Biztosan nagyon fogja értékelni ezt az aprócska kis ajándékot a tulajdonosa, hiszen elég eredeti.

Szerző: daisy1987
Forrás: mithogyan.com

Még több hógömb ITT.

Így is készíthetsz hógömböt – íme a videó.

The post Kézzel készített ajándékok – Hógömb házilag appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: karacsonyitipp.com

Kézzel készített karácsonyi ajándékok: Fenyő nyalókából

Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: Diódíszek