in

Karácsonyi papír csillag készítés

karacsonyipap

Az alábbi tippben egy apró ünnepi csillagot készítünk, amit számos módon felhasználhatunk ünnepekkor a díszítéshez.

Amire szükségünk lesz
papír

Karácsonyi papírcsillag készítése

A teamécses tartó forma az alapja a csillagnak.

Két oldalán színes papírt válasszunk a formához.

A színes oldallal kezdve két felező hajtást készítünk, megfordítjuk, és két átlós hajtással folytatjuk. Kinyitjuk a papírt, átpöcköljük a “közepét”, és rombusz formára hajtjuk össze. A függőleges felezővonal mentén alulról tölcsérszerűen felhajtjuk a papírt bal- és jobboldalon, megfordítjuk a papírt, és ott is elvégezzük a felhajtást. Egy papírsárkányra emlékeztető formát kapunk, ez is egy úgynevezett alapbázis.

A papírsárkány felső, kisebb részét lehajtjuk előre, majd hátra – néhányszor megismételjük a műveletet, ezzel jól leélezve a hajtásvonalat. Most nem is csinálunk vele mást, csak így leélezzük. Kinyitjuk a tölcsérhajtásainkat, és ujjunkat bedugva a kis zsebekbe, kinyitjuk őket egyenként mind a négy oldalon, és lesimítjuk.

A fehér felével felfelé fordítjuk a papírt, majd átlapozzuk – egy Origami könyvben nyíl mutatja, hogy hogyan lapozzuk át a papírt. Balról jobbra áthajtjuk a felső réteget, majd megfordítjuk a modellt, és a túloldalon is ugyanígy teszünk. A hajtásvonalak mentén ismét tölcsérbe lehajtjuk a papír szélét, és ameddig a papír engedi, a felső réteget fentről lehajtjuk. A túloldalon ugyanezt tesszük, lehajtjuk tölcsérbe a két szélét, majd fentről lehajtjuk a felső réteget, amíg a papír engedi. Most átlapozzuk balról jobbra a modellt, és itt is lehajtjuk a felső réteget fentről lefelé – a túloldalon megismételjük.
A csúcsokat hajtsuk ki és máris elkészült a csillagunk.

The post Karácsonyi papír csillag készítés appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: karacsonyitipp.com

I. MESE Koncert és Aukció nov. 15.-én – a Bethesda Gyermekkórház égési osztályának javára

Karácsonyi ajándéktasak készítés – videóval