in

I. MESE Koncert és Aukció nov. 15.-én – a Bethesda Gyermekkórház égési osztályának javára

MESE Koncert

Varázslatos koncert és exkluzív aukció a Heim Pál Alapítvány szervezésében

Fellépnek: Balázs János zongoraművész, Lajkó Félix hegedű és citeraművész, Rácz Rita operaénekes, Mocsári Károly zongoraművész, Anima Musicae kamarazenekar, Vásáry Tamás karmester vezényletével. Az est házigazdája: Mácsai Pál színművész.
Az estet kortárs galériák és neves borászok által felajánlott kincsek, Winkler Nóra vezette stílusosan “mesés” aukció színesíti!
Az est védnöke
Dr. Zombor Gábor Egészségügyért Felelős Államtitkár és Dr.Velkey György a Magyar Kórházszövetség Elnöke, a Bethesda Gyermekkórház Főigazgatója.

MESE Koncert 5

MESE Koncert 4MESE Koncert 6MESE Koncert 8

A MESE Koncert teljes bevételét élményközpont kialakítására fordítjuk a Bethesda Kórház égési osztályán. Ide érkeznek az égési sérülést szenvedett gyermekek, szüleikkel együtt. Az osztály 2002 óta működik a Bethesdában, azóta országos központtá vált, amely egész Magyarország területéről folyamatosan fogadja a súlyosan égett gyermekeket. Az égés intenzív osztályon kezelt gyermekek hetekig, sőt sok esetben hónapokig kórházi ellátásra szorulnak. Az országos központban évente átlagosan 300 gyermek fekszik, közülük 70 az intenzív részlegre kerül felvételre. Nekik szeretnénk segíteni egy élményterápiás osztály kialakításával. Építészeti átalakítások, okoseszközök, új technológiai és egyéb lehetőségek fogják biztosítani, hogy ez az osztály a Mesekórház Program első élményterápiás központja legyen. A fejlesztésekbe bevonjuk a gyerekeket, a hozzátartozóikat, a kórházi személyzetet. A gyógyulást a szakértelem, az empátia, és az ember köré tervezett környezet együttese segíti elő a legjobban. A fizikai gyötrelmeken az orvosok, ápolók tudnak segíteni, a környezet és a szemléletmód átalakításával könnyebbé tehetjük a kis betegek mindennapjait, enyhíthetünk a félelmeiken. Ezek a sérült gyermekek sokszor hetekig, hónapokig fekszenek, nem hagyhatják el a szobájukat, hiszen az elfertőzések elkerülése miatt folyamatos steril környezetre van szükségük. Sok esetben a családjukkal, kis barátaikkal sem tudják tartani a kapcsolatot, és gondoljunk bele, milyen nehézséget jelent maradandó sérülésekkel visszailleszkedni a környezetükbe. Óriási segítség lenne különböző okoseszközök beszerzése, ami a mindennapjainkban már megszokott, természetes, egy ilyen osztályon valódi kincs. A gyermekek számítanak rád, várják a pozitív élményeket! Teremts értéket, tégy jót, légy részese a csodának!

MESE Koncert plakát

A Mesekórház facebook oldalán folyamatosan fogunk megosztani történeteket ezekről a gyerekekről és az osztály átalakulását is nyomon követhetitek a későbbiekben.

Kérünk, vigyétek hírét az eseménynek, 650 mesés ember velünk tarthat ezen az estén. Szeretettel várunk téged is!

További információ:
www. mesekorhaz.hu
email: mesekorhaz@heimpal.hu
facebook: mesekorhaz

Jegyvásárlás:
www.jegy.hu

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://babamama.info/gyerekprogramok/i-mese-koncert-es-aukcio/

Országos programajánló az őszi szünet idejére – 2014.10.23-11.02.

Karácsonyi papír csillag készítés