Közeledik a várva várt decemberi ünnep.Az advent hetei után száncsengők csilingelése, karácsonyi áhitat, forraltbor és finom sütemények, húsok illata lengi be az otthonunkat. Az igazán állatbarátok a házikedvenceik megajándékozásáról sem felejtkeznek el ilyenkor. Ők persze nem vágynak nagy dolgokra, csupán egy kis szeretetre, és persze néhány finom falatra. Karácsonyi hangolódónk első bejegyzésében ehhez adunk egy kis támpontot azon olvasóinknak, akik kedvenceik karácsonyát is szeretnék bearanyozni. A receptért köszönet Grimm Marcsinak.
Hozzávalók 1 adagra:
35 dkg vaj vagy 20 dkg zsír
40dkg liszt
½ evőkanál ecet
½ evőkanál só
½ doboz melegszendvics-krém
2 doboz májkrém
1 doboz löncshús konzerv
sajt
bármilyen felvágott
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összekeverjük. Ha folyékonyabb dolgokat adunk hozzá, mint pl. májkrémet vagy melegszendvics-krémet, akkor adjunk hozzá lisztet is, hogy könnyen nyújtható legyen. A tetejét 1 tojással megkenjük, majd 180 fokon 15 percig sütjük.
Széles L. Gábor
2014.12.10.