in

Debreceni Virágkarnevál 2021 -infok, érdekességek

Debreceni Virágkarnevál 2021 -infok, érdekességek

Augusztusban érdemes lesz Debrecenbe látogatni.

Debrecen augusztusban tartalmas és változatos programokkal színesíti a nyarat a turisták és az itt élők számára. Debreceni Bor-és Jazznapok, Debreceni Virágkarnevál és egy teljesen új programsorozat, az I. Debreceni Ünnepi Játékok kínálnak majd hangulatos és emlékezetes élményeket.

Debreceni Bor-és Jazznapok a Nagyerdő szívében, a Békás-tó partján augusztus 5-8. között, négy napon keresztül várjuk a legszebb magyar borok és a jazz zene szerelmeseit.

Idén 4 színpadon több, mint 61 jazzformáció, 286 magyar muzsikus és közel 60 pincészet borkínálata gondoskodik a hangulatról. Exkluzív bórkostolók keretében megkóstolhatjuk Debrecen Város Borait, illetve a nyertes pincészetek borászaival is találkozhatunk. (védettségi igazolvány kötelező)

Idén a Virágkarnevál kiköltözik a Nagyerdőre és ott teremti meg az igazi fesztivál hangulatot. A „Kultúra, Közösség, Kapcsolódás” tematikában a Nagyerdei parkban, az Egyetem téren, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, a Debreceni Vidámparkban augusztus 12. és 22. között várjuk a karneváli közönséget.

A virágkocsikat augusztus 20-án a Nagyerdei körút stadion felőli részén állítjuk ki, majd augusztus 21. és 22-én a Kossuth téren! A virágkocsi kiállítás ingyenesen tekinthető meg!

A Debreceni Kultúrparkban, az ország első vidéki állat- és növénykertjében augusztus 15-22. között tarjuk meg a X. Galiba Gyermekfesztivált. A nemzeti értékek jegyében, a magyar népmesék rajzfilmsorozatból ismert mesefigurákból, illetve a Hungarikumokból merítenek ihletet a közösségi díszítés résztvevői. Idén Galiba-menüvel készülünk a családok számára, mely tartalmaz gulyáslevest, debreceni töltöttkáposztát és alkoholmentes fröccsöt.

Kilenc napon keresztül, augusztus 13. és 21. között ismét megnyitja kapuit a Cseh Sörterasz a Nagyerdőben, ahol finomabbnál-finomabb cseh söröket kóstolhatunk meg. (A Cseh Sörteraszt – hasonlóan a vendéglátóhelyek teraszaihoz – védettségi igazolvány nélkül is lehet látogatni)

Havasi Balázs, világhírű zeneszerző-zongoraművész augusztus 18-án mutatja be „Pure Piano” című koncertjét a Nagyerdei Szabadtéri színpadán.

Vadonatúj programsorozat indul útjára augusztus 12. és 20. között I. Debreceni Ünnepi Játékok néven, amely a belvárosban kínálja a kulturális élményeket a zene és színház kedvelőinek. A Régi Városháza hangulatos kertjében esti koncertek, a Főtéren pedig több monumentális produkció is lesz, például augusztus 13-án este 8 órától a Csíksomlyói passió, augusztus 17-én, este fél kilenckor Bánk bán.

Coopera, mint főszervező évek óta szorosan együttműködik a debreceni kulturális intézményekkel, így a produkciók egy része a helyi intézmények, a Kodály Filharmónia Debrecen, a Csokonai Színház és a Főnix Rendezvényszervező támogató együttműködésével valósul meg.

főszervező reméli, hogy hosszú távon a régió mértékadó nyári zenei eseménysorozatává válik a Debreceni Ünnepi Játékok. Kinyílik egy olyan ZENEI, SZÍNHÁZI, OPERA-világ, mellyel a magyar kulturális életen túl, a régió kultúrája is gazdagodni fog évről-évre. A cél az, hogy a Kárpát-medencei szereplőket összefogó fesztivállal olyan összművészeti bázis szülessen, amely a nyugati képviselőket is bevonva nemzetközi színtűvé emelkedik, mindazonáltal megismertetné a sajátos, „helyi” kulturális értékeket.

A fesztivál programjai között igazi csemegéket talál minden zenekedvelő: a könnyed, nyáresti kamarakoncerttől a Virtuózok Kamaraegyüttessel, a Bartók Bélának emléket állító Kékszakállú herceg vára szcenírozott operakoncerten, a nagy történelmi operánkon, a Bánk bánon keresztül, Boncsér Gergely önálló dalestjén, illetve a 100 éve született Cziffra György előtt tisztelgő hangversenyen át, a 100 közreműködőt felvonultató Hungarikum Gálakoncertig, mely a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épülve, sztárfellépőkkel vezet végig minket egy egészestés utazás keretében a több, mint ezeréves hagyományaink zenei vonatkozásain.

A színpadokon olyan szakmai elismerésekkel és díjakkal büszkélkedő kiválóságokkal is találkozhat a közönség, mint Rost Andrea, aki a milánói Scalától, a tokiói New National Operán át, a New York-i Metropolitan Operáig számtalan színpadon énekelt már nagy sikerrel szerte a világban, vagy a Jávorkai Brothers virtuóz, hegedűn és csellón játszó testvérpár-duó, akik Bécsben otthonosan mozognak, hiszen ott tanultak, de ma már az egész világon ismertek, vagy  a Bánk bán főszerepében fellépő Molnár Levente, aki a New York-i Metropolitantől, a londoni Covent Garden közönségéig a világ számos pontján arat rendszeresen óriási sikert.

The post Debreceni Virágkarnevál 2021 -infok, érdekességek appeared first on Retromuzsika.hu.

Vármeeting Sárvár 2021 – Nemzetközi Motoros és Rockfesztivál

Szegedi Füvészkert Lótusz Napok 2021 – info, meghívó