in

Apró karácsonyi trükkök, amivel spórolhatsz

karcsonycs
Hasznos karácsonyi trükkök – van néhány praktika, amivel egy-egy családtag kiadását csökkenteni lehet, mégis mindenkinek jut ajándék. Néhányat összegyűjtöttünk.

* Van, ahol a családtagok kihúzzák egymás nevét, és mindenki csak egy személynek vásárol ajándékot, ahogy az osztálykarácsonyokon szokták.

* Ha több családtag összeadja a pénzt, nagyobb kívánságok is teljesülhetnek.

* Meg lehet állapodni mindenkivel, hogy csak jelképes ajándékok lesznek a fa alatt: egy-egy saját készítésű dolog, könyv, nyalánkság. Ha ezt mindenki betartja, senkiben nem marad rossz érzés.

* Sok családban csak a tizennégy éven aluli gyerekek kapnak meglepetést. Ha ez megállapodás, senki nem érzi kínosan magát.

* Megegyezhet a család abban, hogy csakis saját készítésű ajándékot szabad adni: süteményt, rajzot, képkeretet, gyertyatartót, díszeket, stb. Ennek megvan az az előnye, hogy a készülődés, a befektetett munka növeli az ajándék értékét, és az is ünnepi hangulatba kerül, aki adja.

* Ajándékozható az egész családnak közös program, ami újabb meghitt együttlétet jelenthet, de nem feltétlenül kerül sokba.

– Bors összeállítás –

The post Apró karácsonyi trükkök, amivel spórolhatsz appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: karacsonyitipp.com

Hat karácsonyi film

Legjobb karácsonyi SMS-ek top 16