in

Minden hónapban ez a 6 éves kisfiú meghívja vacsorázni édesanyját! Nem fogod elhinni, hogy miért teszi mindezt!

fiú

Minden hónapban ez a 6 éves kisfiú meghívja vacsorázni édesanyját! Nem fogod elhinni, hogy miért teszi mindezt!

A kisfiú minden hónapban meghívja vacsorázni édesanyját! Nem fogod elhinni, hogy miért teszi mindezt!

Havonta egyszer az én 6 éves kisfiam meghív vacsorázni egy étterembe. Kinyitja előttem az ajtót, mesél arról, hogy milyen napja volt, és megkérdi, hogy én, hogyan éreztem magam, majd miután elfogyasztottuk a finomságot, a fiam kifizeti a számlát, abból a pénzből, amiért a héten “megdolgozott”, és még borravalót is ad a pincérnek.

Mindezt azért vezettem be, hogy a fiam tanulja meg, hogy miként kell bánni egy nővel, hogyan kell tisztelni a gyengébbik nem képviselőit. Abban is megegyeztünk, hogy vacsora közben nem telefonál senki, mert tiszteletlenség, és nem illik. A fiam azt is megtanulja ilyenkor, hogy hogyan kell beosztani a pénzt, matematikát is tanulunk, mikor megnézzük az árlistát, és azt, hogy mennyi pénzünk van, esetleg marad-e a pincérnek is egy kis borravaló.

Tudom, még kicsi, de azt gondolom, hogy ennyi idősen képes megérteni, és megtanulni néhány alapvető dolgot. Azt, hogy miként tisztelhetjük embertársainkat, főként a lányokat.

Én, fiatal koromban sokat szenvedtem, olyan férfiakkal kerültem kapcsolatba, akik nem tiszteltek, sőt meg is vertek, erőszakoskodtak velem. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a fiamból ne váljék ilyen férfi pár év múlva!

Forrás: Nikkole Paulun, Facebook, filantropikum.com

Így reagált az Oscar-jelölésre Nemes Jeles László

Interjú a férfival, akit gyilkossággal bízott meg az ügyvéd