30 perces, gyönyörű adventi koszorúk
Már csak néhány nap van vasárnapig, de még nincs adventi koszorúd? Készíts gyorsan egy szépet!
Saját készítésű koszorúd nem csupán neked jelent majd többet a készen vásároltnál, hanem a családodnak is. Átélheted az alkotás örömét, miközben megspórolod a boltokban kapható darabok esetenkénti horrorisztikus árát.
Így készítsd el!
Mindenekelőtt szükséged lesz egy koszorúalapra. Ezek a legkülönbözőbb anyagokból készülhetnek, tőled függ, mivel dolgozol legszívesebben. Használhatsz faágakat, szalmát, gyékényt, drótot, de akár vásárolhatsz hungarocell karikát vagy tűzőhab alapot is.
A következő feladat az alap befedése. Vedd figyelembe a koszorú tervezett stílusát és színét. Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha szalaggal körbetekered, de nem biztos, hogy ez a legjobb abban az esetben, ha a későbbiekben mondjuk termésekkel vagy szárított virágokkal szeretnél dolgozni.
Bátran használd a fantáziád, felhasználhatsz növényeket, magvakat, fűszereket, gyöngyöket, bármit, amit a környezetedben megtalálsz.
A hagyományos adventi koszorú fenyőágakból készül, de ma már nem kell ehhez ragaszkodnod. Ha nincs más ötleted, vond be borostyánnal, vagy rakd körbe csokorba szedett kis faágakkal, esetleg kend be mindenhol ragasztóval, és forgasd faforgácsba.
Figyelj a díszítésre!
Óriási választék áll a rendelkezésedre gyertyából, de akár magad is elkészítheted, a saját ízlésed szerint. Viaszt, kanócot és illatanyagot is találsz a kreatív boltokban.
A gyertyák tövét díszítheted masnikkal, de a koszorútöbbi részét is nyugodtan kiegészítheted textil dekorációval. Ezeket a részeket még inkább feldobhatod gyöngyökkel. Figyelj a gyertyák stabil rögzítésére, nehogy kidőljenek a helyükről, és tüzet okozzanak.
Ha megvan az alapod, rátérhetsz koszorúd csinosítgatására. A rögzítéshez használj drótot, ragasztót, cérnát, damilt vagy akár tűzőgépet. A díszítéshez száríts ki előre gyümölcsöket – a hagyományos mellett különösen jól mutat a vérnarancs, amit párosíts egész fahéjjal és szegfűszeggel.
forrás: femina.hu