in

Túlvagyunk az első baleseteken, és még a séf hangja is elment

Fém formázógyűrű és paradicsomos lötyi a tányéron – így vizsgáztak első napjukon a Konyhafőnök Junior legújabb versenyzői.  Újabb hat junior szakács érkezett ma a stúdióba. Első megnyilatkozásaik alapján egyértelművé vált, hogy ők is a maximumra törekednek és nyerni akarnak. Kifejezetten motivált tehát a társaság, Bogi és Dávid is kijelentette például kerek-perec: nagykorában séf szeretne lenni, jelenlegi célja pedig az, hogy megnyerje a versenyt. 
 

Az első feladatban megmutathatták, hogyan készítik el kedvenc ételüket. Nagy volt az igyekezet, olyannyira, hogy olyan történt, ami a Konyhafőnök Juniorban korábban még nem: két játékos is megvágta az ujját. Szerencsére nagy baj nem történt, Zádor és Jázmin sebét is sikerült ellátni Zé közbenjárásával.

 

Mivel a zsűri is szerette volna jobban megismerni a juniorokat, Zé arról faggatta a játékosokat, hogy mit készítenek, és hogy általában, mit érdemes róluk tudni. Megtudtuk, hogy Dorka nyolcévesen készített először önálló ételt. És azt is, hogy az édesanyjától tanult főzni, de nem fogja mindenben az ő tanácsait követni, mert az anyukájának eléggé „érdekes ízlése van”

Ő mindenesetre baconbe tekert, répával töltött pulykamellet készített.

Dávid akármennyire is lelkes volt, nem nagyon találta a helyét a konyhában, és ez feltűnt a séfnek is, aki most sem volt rest segíteni, segített rendszerezni kissé a folyamatokat. Dávid szerint mindez „életmentő” volt.

Dominik kacsája kicsit túlkészült, a séf pedig azt kérte tőle, hogy figyeljen oda a tálalásra. Nagyon igyekezett, viszont kifutott az időből, így rajtamaradt a tányérján a fém formázógyűrű. Akármennyire ínyenc a zsűri, azért ezt inkább nem kóstolta meg, de Dominik tányérjának többi eleme dicséretet kapott. 
 

Mint ahogy Dorka is, aki bár nem főzte meg eléggé a vadrizst, ettől függetlenül a séf szerint étele még egy éttermi fogásként is megállná a helyét.

Zádor brit burgert készített sült krumplival és amerikai káposztasalátával. Zé nagy élvezettel harapott a húspogácsába, amivel elégedett volt. A korianderes saláta viszont annyira bejött neki, hogy elmondta: el is lopja az ötletet. 

Bogi thai curry-s, zöldséges csirkét szervírozott sáfrányos rizzsel. Pierre szerint az ízek kiválóak voltak, egyedül az arányokkal volt gond. Több húst szeretett volna.

Jázmin lazacot sütött zöldbabbal, amitől a séf szóhoz sem jutott. Nem csak azért, mert annyira finom volt, hanem azért is, mert a lánynak megszaladt a keze kicsit a fűszerezésnél, így étele túl borsos lett. Ettől függetlenül dicséretet kapott.

Végül Dávid következett, aki baconbe tekert szűzérmét zöldségpürével és „zöldségekkel” tálalt. A séf azonban visszakérdezett, hogy tényleg többes számban szerette-e volna mondani a köretet, ugyanis mindössze egy szál répa feküdt a tányéron. A megoldás Zétől érkezett, aki kettévágta a répadarabot, így máris helytálló volt Dávid elnevezése. 

Az értékelést követően eredményt hirdetett a zsűri, az első feladatot Jázmin, Dominik és Zádor oldotta meg a legjobban. Előnyük az lett, hogy a második feladatban ők választhattak elsőnek köretet a kacsmáj mellé.

Jázmin a köles, Dominik a bulgur, Zádor pedig a vöröslencse mellett tette le a voksát. Három alapanyag maradt még, a polenta, a jázminrizs és a házi tarhonya. A megegyezés azonban nem ment simán, Dávid és Dorka is ez utóbbira pályázott. Végül Dávid úriember volt, és átengedte a választás lehetőségét. 
 

Az indoklása viszont több, mint megmosolyogtató: „Dorkának azért engedtem át a házi tarhonyát, mert egy, nagyon akaratos, és pont azért még, mert ugye ő a lány.”

Dávidnak mindenesetre a második feladat sem indult egyszerűen, egyrészt a padlizsánnal kapcsolatban is tanácstalan volt, másrészt polentával sem dolgozott még soha. 

Dominik a paradicsomot eredeti tervei szerint a bulgurral szerette volna összedolgozni, de a séf tanácsára inkább a májhoz használta fel. 

Zé azt szerette volna, ha valaki rántott májat készít. Meg is látogatta Dávidot, hogy a megfelelő irányba terelje ezzel kapcsolatban, de nem volt rá különösebben szükség, mert Dávid terve eredetileg is ez volt. 

Az értékelésnél alapvetően mindenkivel elégedett volt a zsűri. Jól készült kacsmájakat kaptak, a köretek pedig ízesek voltak. Sőt, még egy számukra is ismeretlen elemmel is találkozhattak. Dorka ugyanis 
 

rántott májat készített fűszeres vajjal meglocsolt tarhonyával és paradicsomos lötyivel. Igen, paradicsomos lötyivel. 

Jó hír, Zé szerint ez az extra étel brutálisan jó lett!
 

A második feladatot mégsem ő, hanem Zádor nyerte, így ő indulhat holnap előnnyel. 

Visszanézné a teljes adás minden pillanatát? Tegye meg Most!

A teljes tartalomért Klikk ide…

Kate Moss 27 éve modellkedik, és a kedvenc képei következnek

Sérülés a Junior konyhájában!