Bevallom őszintén: rászoktunk. Pedig én életem első három évtizedében kézzel-lábbal hadakoztam a csirkemell ellen: száraznak tartottam, ízetlennek. Aztán egy időben használtuk ezeket a bolti szószokat, az édes-savanyút, vagy a mézes-mustárosat, amiket összerottyantottam és már lehetett is rizzsel tálalni. De azoknak a szószoknak mindig volt valami béna utóíze.
Ki kellett hát találni saját, szuper recepteket.
Először jött Rika barátnőm tejszínes csirkemelle. Zöldsalátával, görög salátával, majonézes salátával tálaltam és minden ünnepi ebédünk állandó résztvevője lett. A tejszín és a rengeteg sajt miatt nem egy olcsó fogás, de mindenképp ünnepi, hétvégékre és vendégek fogadására ideális.
Legutóbb baconnel tálaltuk, adott neki plusz egy pikáns ízt. A receptjét IDE kattintva találod.
Király dolog, hogy vannak barátaim, mert amikor már nagyon nem tudtam mit kitalálni csirkemellből, akkor jött Szilvi barátnőm receptje.
“Az úgy volt, hogy volt nekem egy kolléganőm, a Szilvi. Egyszer úgy jött az irodába, hogy egy kis ebédes pekedlit hozott ebéd gyanánt. Aztán délben kinyitotta, megmelegítette a cuccot és az egész irodát körbelengte egy olyan illatfelhő, amelytől a többi kolléga gyomra sípszóra kezdett el korogni.
Képzelj el egy harmincöt négyzetméteres irodát, amely még másnap is curryillatú volt. Rögtön oda is mentem a csajhoz, hogy ide nekem a receptet, de azonnal.
Ő két falat között az alábbit mondta:
– Óh, hát ez a világ legegyszerűbb étele! – már jól hangzik, nem igaz?”
Így tettem magamévá az Illatos csirkemell receptjét, amelynek fotóját mutatom, a bejegyzést pedig ITT találod meg.
Az utolsó recept igazából Cézár salátának indult, de nem az lett belőle, csak valami majdnem olyasmi. Laktató, ám alakbarát és ugyanúgy, mint az előző, seperc alatt elkészül.
Filléres étel, tavasztól őszig válogathatsz a hozzávalókból a piacon és én a Tartalmas csirkemellsaláta nevet adtam neki, nem mellesleg fogyókúrázóknak is ajánlva.
A fotó téged is meggyőz majd, hogy a receptért IDE kattints.
fotók: saját
Kattints ide a teljes cikkért!
: http://bouvet.cafeblog.hu/2015/06/02/top-3-recept-csirkemellbol/