Home / rtl / Szociális szelfik az alacsony fizetések miatt

Szociális szelfik az alacsony fizetések miatt

Foglalj utazást akár 60% kedvezménnyel! Klikk ide!

Havonta 80-90 ezer forintból kell megélniük több tíz éves szakmai gyakorlattal. Erre akarják felhívni a figyelmet a szociális ágazatban dolgozók úgy, hogy szelfiket töltenek fel magukról a legnagyobb közösségi oldalra egy papírral a kezükben, amire a fizetésüket is felírják.

Sokan viszont félnek, ezért nem vállalják az arcukat. Az LMP szerint a kormány két éve csak hitegeti a szociális dolgozókat a béremeléssel. A minisztérium államtitkára azt mondta, nem akarnak hitelből fizetést emelni.

A több száz posztoló közül sokan arcukkal is vállalják a fizetésük. Van, aki két diplomával és egy nyelvvizsgával is csak 80 ezret kap. A Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete indította a kezdeményezést, az elnök szerint sokan nem merik vállalni az arcukat.

Magyarországon 154 ezer forint körül van a havi nettó átlagfizetés, ezt mondta a híradónak nyilatkozó szakértő. Aki régebb óta dolgozik, ennél többet visz haza. A szociális ágazatban dolgozók tavaly a Statisztikai Hivatal adatai szerint 93500 forintot vittek haza havonta. Vagyis jóval az átlag alatt keresnek.

Az LMP szerint botrány, amit a kormány ezeknek a munkavállalóknak a bérrendezésével művel. Szél Bernadett szerint 2013 óta csak hitegetik az ágazat dolgozóit.

Az RTL Híradó teljes adását visszanézhetik az RTL Moston! Kattints ide a teljes cikkért!

: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/szocialis-szelfik-az-alacsony-fizetesek-miatt

Ezeket érdemes megnézni:

Kókuszolaj 1 Kg - 1090 Ft

Mire jó az Ördögnyelv kapszula? Tudd meg ITT!

Több mint 3000 bio termék online - akár ingyenes kiszállítással

Erre nagyon jó a nyírfacukor - KLIKK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top