in

Szegedi Borfesztivál 2022 program – infok itt!

Szegedi Borfesztivál 2022 program – infok itt!

Szegedi Borfesztiválre 2022. május 13-22. között kerül sor.

A magyar borászok Szegedre költöznek. A napfény városában Magyarország minden borvidékét képviselik a kiállító borászok.

A Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.

26. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat 2022

2022. május 13-22.

Két év kihagyás után ÚJRA VÁR Magyarország legnagyobb bormustrája, a 26. Szegedi Borfesztivál és a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat
– amelynek neve egyet jelent…

  •  a finom borokkal,
  •  a gasztronómiai specialitásokkal,
  •  a szuper koncertekkel,
  •  a magyar kézművesipar remekműveivel,
  •  a rég nem látott barátokkal,
  •  az újra és újra koccintó társaságokkal,
  •  a felejthetetlen élményekkel,
  •  az egyedülálló hangulattal,
  •  az önfeledt mulatozással
  •  a NAPFÉNY, a BORÉRTŐK és a GYÖNYÖRŰ LÁNYOK városában, Szegeden!

Széchenyi tér május 13-22. – 26. SZEGEDI BORFESZTIVÁL

Május 13-tól 22-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. Közel 150 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, képviselve mind a huszonkét magyar borvidéket.

A 26. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.
A Széchenyi téren felállított három pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

Akik már biztosan itt lesznek: Belmondo, Betty Love, Bon Bon, Burai Krisztián, Csonka András, Deniz, Falusi Mariann, Gájer Bálint, Kökény Attila, Oláh Gergő, Orsovai Reni, Pál Dénes, Roy és Ádám, Szandi, Tóth Andi, Weisz Viktor, Zdroba Patrik.

Az idei év újdonsága, hogy eltűnnek a műanyag poharak, így visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani.

Klauzál tér május 13-22. – KÉZMŰVES- ÉS GASZTROUDVAR

A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak.

Dugonics tér május 13-22. – KINCS TÉR

A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep, a szökőkútnál felállított színpadon pedig számos érdekes zenei produkciót és természetesen sztárfellépőket is láthatnak a kilátogatók.

Dóm tér május 20-22. – DÓM TÉRI KAVALKÁD

A rendezvény második hétvégéjén a Dóm téren látványos koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

Pénteken 18 órakor kezd a Fool Moon, 20 órától lép színpadra a Vad Fruttik.

Május 21-én szombaton 17 órától a Balkan Union alapozza meg a hangulatot, 20 órától pedig robog a Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival, a buli után 21.30-kor kerül sor az ünnepi tűzijátékra.

Vasárnap 17 órától Little G Weevil csap a húrok közé, a vendég Mohamed Fatima és Andelic Jonathan lesz. Este 8 órától pedig az Ocho Macho szórakoztatja a közönséget.

Belvárosi Híd, Híd utca május 21-22. – XXI. SZEGEDI HÍDIVÁSÁR

Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz az idén 21. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé. A gyönyörűen felújított Oskola utcát pedig a helyi civil szervezetek veszik majd birtokba ezen a két napon.

Móra-park május 21-22. – 21. MAGYAR MAZSORETT BAJNOKSÁG

Új helyszínként csatlakozik a gyönyörűen felújított Móra-park, ahol a 21. Magyar Mazsorett Bajnokság izgalmasnak és látványosnak ígérkező produkciói versenyeznek két napon át.

Virtuozitás. Karakter. Nőiesség.
A főként lányokból álló csapatok különleges előadásaikkal, botforgató – gimnasztikai tehetségükkel kápráztatják el majd a nézőket.

Bővebb – Szegedi Borfesztivál 2022 program

Ez a cikk Szegedi Borfesztivál 2022 program – infok itt! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Kistarcsai Napok 2022 – infok itt!

Női kézilabda final four 2022 jegyek – infok itt!