in ,

Story Gála 2015

TV2-ES PRODUKCIÓ ÉS RTL KLUBOS MŰSORVEZETŐ A
STORY ÖTCSILLAG DÍJAZOTTAK KÖZÖTT

Budapest, 2015. február 7. – Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a hazai sztárvilág legcsillogóbb eseményét, a Story Ötcsillag Díjátadó Gálát. Az idei alkalom azért is különleges, mert a közönség kedvenc produkciói és médiaszemélyiségei mellett, az év sportolójára is le lehetett adni a szavazatot. A gála vendégei részesei lehettek egy új hagyomány elindításának is – az idei évtől kezdve a díjazottak a valóságban is csillagot kapnak, melyet a Belváros egyik sétálóutcájában fektetnek majd le évről évre.

az-ev-musorvezetoi-vadon-sebestyen

A megújult Story Ötcsillag Díjátadó Gála számos meglepetéssel, de a már jól megszokott pompával várta a vendégeket. Az eseményen megjelent az üzleti-, gasztronómiai- és sportélet számos olyan szereplője, akik először tették tiszteletüket a gálán. A korábbi évekhez képest újdonság volt, hogy idén egy külföldi sztárvendég, Conchita Wurst fellépése tette az eseményt még különlegesebbé.

„A vendégektől érkező visszajelzések és az emelkedett hangulat is igazolja, hogy jól tettük, amikor változtattunk a gála néhány részletét illetően” – nyilatkozta Szalai Vivien, a Story magazin főszerkesztője. A változás jegyében a szervezők egy új hagyomány megteremtésénű is fáradoztak. Az idei évtől a díjazottak nevei valóban megmaradnak az utókor számára: két csillagot terveznek elhelyezni a Belváros szívében, melyeken a közönségdíjasok és az értékdíjasok nevei olvashatóak majd. Ezen kívül a díjazottakat egy-egy nagy értékű Zsolnay porcelán vázával is megjutalmazták.

conchita-wurst

A Story Ötcsillag Díjat minden évben több kategóriában ítélik oda a közönség kedvenceinek. A díjazottakról a Story magazin olvasói dönthettek egy nyílt szavazás során.

A 2015-ös Story Ötcsillag Díj közönségdíjasai:

Az év férfi televíziós személyisége – Majoros Péter „Majka” – a TV2 műsorvezetője, rapper és dalszövegíró

Az év női televíziós személyisége -Tóth Gabi – énekesnő, az RTL Klub X-faktor című műsorának zsűritagja

Az év műsorvezetői – Sebestyén Balázs és Vadon János – az RTL Klub Celeb vagyok, ments ki innen! c. műsorának műsorvezetői

Az év televíziós produkciója – Sztárban sztár – a TV2 zenés showműsora

Az év sportolója – Hosszú Katinka – háromszoros világbajnok magyar gyors- és vegyes úszó, olimpikon

A Story Ötcsillag Díj Értékdíjasait a Story magazin által felkért szakmai kuratóriuma választotta ki, melynek tagjai olyan nagypresztízsű művészek voltak, mint Halász Judit, Eszenyi Enikő, Szinetár Miklós és Presser Gábor

hosszu-katinka-az-ev-sportoloja

peter-kata-ertekdijas

majka-az-ev-televizios-szemelyesege

biro-eszter-ertekdijas

az-ev-televizos-produkcioja

toth-gabi-az-ev-televizos-szemelyisege

A 2015-ös Story Ötcsillag Díj Értékdíjasai:

Bíró Eszter, énekes és színész. Pályafutása 16 évesen a Miss Saigon főszerepével kezdődött, az Egyesült Államokban végzett tanulmányai után többek között a Mozart! és Az Operaház Fantomja című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője, továbbá a Budapest Klezmer Band énekese. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával és Frank Londonnal való fellépései, valamint Rovinjban elnyerte a Blue Pearl Youth Pop Festival első helyezését. 2006- ban jelent meg 1. szólólemeze Zenéim 2000-2006 címmel, 2007-ben világzenei albuma, az Ezter, majd 2009-ben a Mikor lesz az már? című 3. lemeze. 2013-ban gyerekeknek szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel, amellyel 2014-ben elnyerte a Fonogram díjat, és a lemez az év gyermek albuma lett. Tavaly Zorán duettpartnere a Budapest Arénában, és főszerepeket játszott az Operett és a Centrál Színházban. Legközelebb március 28-án ad szólókoncertet a Művészetek Palotájában, ahol vendége Ferenczi György lesz.

Péter Kata, színésznő. 2003-ban végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Máté Gábor és Horvai István osztályában. Játszott a Vígszínházban, az Új Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban, az egri Gárdonyi Géza Színházban, a Bárka Színházban, az Örkény Színházban, a Radnóti Színházban, a Katona József Színházban és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Emellett fellépett Vasvári Emese Lakásszínházában, a Kamara Savariában és a Táp Színházban is. 2008-ban a szombathelyi Weöres Sándor Színházhoz szerződött, 2011 óta a Vígszínház tagja, ahol jelenleg is több darabban játszik. Főbb szerepei: Szása (Csehov: Platonov, r: Szász János) – Ódry Színpad, Polina (Osztrovszkij: Jövedelmező állás, r: Réthly Attila) – Újszínház, Várja (A.P. Csehov: Cseresznyéskert, r: Jordán Tamás) – Weöres Sándor Színház, Beverley (Korabeli dokumentumok, Déry Tibor kisregényének és Pós Sándor adaptációjának felhasználásával: Popfesztivál 40, r: Eszenyi Enikő) – Vígszínház, Tehila (Hadar Galron: Mikve, r: Michal Dočekal) – Pesti Színház, Nő (Spiró György: Kvartett, r: Marton László) – Pesti Színház. Díjai: „A kiscsillag is csillag”-díj (2013) Mátray László, színművész. A Nemzeti Színház vendégművésze, a Vidnyánszky Attila rendezte János vitéz és Isten ostora című előadások főszereplője. Jelenleg Zsótér Sándorral próbál a Nemzetiben, Ibsen: Brand című darabjában, melynek február 22-én lesz a bemutatója. Mátray László 1976. október 23-án, Kézdivásárhelyen született. Tanulmányait a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen végezte, Romániában és Magyarországon is dolgozik. Jelenleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze és a Nemzeti Színház vendégművésze. Művészi elhivatottságáért 2010-ben Kaszás Attila-díjat kapott. Főbb szerepei: Hamlet, dán királyfi (Hamlet), Fülöp herceg, trónörökös (Yvonne, burgundi hercegnő), Cassio Mihály (Othello), János vitéz (János vitéz), Isten ostora (Attila), Brand. Díjai: Uniter-díj jelölés – Legjobb férfi mellékszereplő (2004), Egyéni Alakításdíj (2008), Uniter-díj jelölés – Legjobb férfi főszereplő (2009, 2014), Kaszás Attila-díj (2010)
***
A Story magazinról
A Story magazin 1998-ban jelent meg először. Népszerűsége azóta is töretlen, a hazai magazinpiac legnagyobb
példányszámban értékesített* és legolvasottabb** sztármagazinja.
* Értékesített példányszám: 165 869, Forrás: MATESZ Gyorsjelentés, 2014. III. n.é
**Olvasottság: 769 645 fő, Forrás: Millward Brown, NOK 2013/4, 2014/1-3.

Fehérvári Gábor Alfréd: Counting stars

Beszáll a Star Trek 3 megírásába a brit komikus