Home / cimlap slide / A nagy cumisüveg mizéria

A nagy cumisüveg mizéria

Foglalj utazást akár 60% kedvezménnyel! Klikk ide!

A nagy cumisüveg mizéria

Ha gyereket várunk, a cumisüveg-beszerzést sem ússzuk meg. Cumisüveg akkor is kellhet, ha anyatejes a gyerek, ha meg tápszeres, akkor pláne.

Kezdő anyuka meg úgy áll a cumisüvegek és a kiegészítők között, hogy csak azért tudja, fiú-e vagy lány, mert a hasát belülről rugdosó gyerek nem engedi hogy elfeledkezzen erről. Annyiféle márka van, és persze mindegyik ígér valamit.

Egy valamire való cumisüveg ma már minimum csökkenti a hasfájást, és tökéletesen utánozza a mellbimbó formáját. Aztán ott vannak a kiegészítők: a mellszívók, a tejtárolódobozok (és zacskók), a cumisüveg-sterilizáló készülékek, a cumisüveg-melegítők, a melegentartó-termoszborítások, a cserélhető fejek, a csöpögésmentes itatófeltétek későbbre, a foganytúk, na és persze a kifejezetten-az-üveghez-tervezett cumisüvegmosó kefék.

Milyen a jó cumisüveg? Melyik márkát válasszuk? Körbekérdeztük a Poronty környéki anyukákat, ki mit használ, mit szeret benne, mit nem. És ha már, arra is kíváncsiak voltunk, vettek-e különféle csilivili kiegészítőket, és ha igen, mit használtak közülük, és mit nem.

És mielőtt megőrülnek, jó, ha azt is tudják, több porontyos mama is teljesen kihagyta ezt az egészet, van, aki sosem használt cumisüveget, másikuknak három gyerekre volt egy darab, de semmilyen kiegészítőt nem vett, és felesleges pénzkidobásnak is tartja a legtöbbet.

Azt érdemes szem előtt tartani, hogy attól, hogy olyan mázlisták vagyunk, akinek megy a szoptatás, még kellhet folyadékpótlást adni a gyereknek, például nyáron, kánikulában azért jól jön egy kis plusz folyadék. De csak emiatt nem muszáj cumisüveget venni, az egész piciket kiskanálból, pár hetes korától meg már pohárból is lehet itatni.

Nem reprezentatív felmérésünk előtt tisztázzuk, hogy bármilyen cumisüveget válasszanak is, van néhány fontos szempont, amit mindenképpen szem előtt kell tartani.

1. A műanyag legyen BPA mentes. Ezt ma már minden normális gyártó üvege tudja, ha nem kínai piacon veszik, ezzel nem lesz gond.

2. Legyen normálisan tisztántartható. Bármilyen módszert választanak is majd az üveg mosására és sterilizálására, a beszerzés előtt gondolják végig a folyamatot. Ha például azt tervezik, hogy kifőzéssel fogják sterilizálni az üveget, válasszanak olyat, amelyiknek ezt minden alkatrésze bírja. Nem vagyok óriási híve az állandó sterilizálgatásnak, de időnként azért nem árt. Minimum, mielőtt a gyerek először használatbaveszi a cuccokat.

3. Nincs egyedüli üdvözítő megoldás. Amire a barátnőnk esküszik, simán lehet, hogy nem válik majd be nekünk. Ismerünk olyat, aki a méregdrága üvegei helyett végül a legegyszerűbb teszkóssal volt boldog.

Avent

Ha a cumisüveg témáról beszélünk, nem lehet megkerülni az Aventet, amelyik talán a legismertebb márka a pályán, a mi csapatunkból is ezt használták a legtöbben, öt megkérdezett anyuka volt Aventes.

Az Aventes cuccok nagy előnye, hogy tényleg minden van belőlük, és minden mindennel kompatibilis. Szeretjük, hogy könnyen elérhetőek, bármi könnyedén pótolható – igaz, semmi nem olcsó. Az üvegek több gyereket is simán kiszolgálnak, csak a szilikoncumit kell időnként cserélni.

Vélemény (Kata):

Mi Avent-hívők vagyunk, az elsőnél azzal kezdtünk, aztán úgy maradtunk. Gondunk sosem volt vele, semmilyen, mindkét gyerek szereti / szerette, van belőle tapasztalat egészkicsi babával is, meg naggyal is. Cumizavart nem okozott, a másodikat másfél hónapos korában szoptatás mellett azzal etettem amíg kórházban voltunk a tüdőgyulladásával.

Egyetlen egy idegesítő van vele: a cumikból létezik olyan változat, amihez kell egy műanyag gyűrű az üvegre tömítésnek, na ennek hála anyámék többször is öntöttek 150 gramm tápszert mindkét gyerek nyakába, mert elfelejtették betenni. Velünk ilyen nem forult elő. Najó, nem sokszor.
Vélemény (R. Andi)
Mi Aventesek lettünk. Semmi tudatosság nem volt benne, ez jött le a polcról, amikor teljesen tudatlanul bevásároltam. .
Aventos cumisüvegek kapcsán értetlenséggel töltött el, hogy miért van szükség egy plusz karikára, amit rá kell tenni az üveg tetejére, és így kell rácsavarni a cuclit, mert persze, hogy elfelejti olykor az ember, és egy jel áztatott gyerek lesz a vége mindannyiszor. Aventos poharak jól beváltak: a bébikaját ebben vittem mindenfelé, nem ömlött ki. Azt utáltam még rajta, hogy a mennyiségi beosztást alig lehetett rajta látni (a poharakon).
Árak:

Cumisüveg, 125 ml: 1690 forint,
Cumisüveg, 125 ml, mellalakú (anti colic): 2690 forint
Steriliáló mikrós: 8490, elektromos gőzsterilizáló, akciós: 16 ezer,
Mellszívó elektromos típustól függően 30-40 ezer, kézi: 14 ezer
Anyatároló edények, 10 db (fedővel): 4 ezer forint. Külön 10 edény: 2 ezer, külön 10 fedő: 2 ezer

Tommee Tippee

A Tommee Tippee cuccoknak is komoly rajongótábora van, de tagadhatatlan, hogy itthon jóval kevesebben ismerik a márkát, mint mondjuk Angliában, ahol Zsófi szülte az első gyerekét. A TT is meglehetősen sok mindent árul, így ha valaki emellett teszi le a voksát, ugyanúgy megtalálja az összes szükséges – és szükségtelen kiegészítőt. Két porontyos mama használt TT üvegeket.

Amikor az első gyereket szültem Angliában, mindenki a TT cuccokra esküdött, én is abból vásároltam be – és nem is cseréltem aztán le őket a másodiknál sem. A hasfájás elleni fajta üveget használtam, nem tudom, ettől volt-e, de nem gyakran fájt a hasa egyiknek sem. Szerettem, hogy olyan az alakja, mint a mellemnek, és azt is, hogy elkeskenyedik az üveg dereka, ezért kényelmes volt fogni – és később a gyerek is könnyen tudta tartani, amikor már önállóan ivott.

Amit nem szerettem, hogy a gumirész néha összeesett, ahogy szívta. Ja, és tartozott hozzá egy ilyen kis gumikarika, amit belülre kellett felügyeskedni, és ha nem vettem észre, hogy az leesett, akkor az egész gyerek ázott a ben.

Árak:

Cumisüveg, 150 ml: 1490 forint
Cumisüveg, 150 ml, mellalakú (anti colic): 2490 forint
Sterilizálók: mikrós típustól függően: 7490-9990, elektromos: 20 ezer
Mellszívó, elektromos: 35 ezer, kézi: akciósan 10 ezer
Anyatároló-edény, 4 db (fedővel): 1500 forint, külön fedő, 4 db: 1650 forint

NUK

A jellegzetes alakú cumirésszel elátott NUK cuccokért van aki rajong, van, aki ki nem állhatja. A porontyos csapatban is van olyan, aki három gyereken át hű maradt a márkához, és olyan is, aki ugyan örökölt egyet, de a gyerek nem volt hajlandó ebből enni.

Vélemény: Gréti

A nővéremtől NUK cumisüvegeket örököltünk, amikor megszületett az első fiam. Aki aztán semmi máshoz nem volt hajlandó hozzányúlni sem, cumiból is csak ez a fajta jöhetett szóba. A második és a harmadik gyereknél már automatikusan maradtunk ennél, már úgyis egy csomó minden volt, nem akartunk átállni egy másik rendszerre. Én szerettem ezeket, beváltak nálunk.

Érthetetlen viszont számomra, hogy ez az újfajta, ortoakármilyen cumisüveg úgy van megtervezve, hogy a kupak nem ér hozzá a cumihoz, hanem van közöttük hely. Éppen ezért az üvegben lévő folyadék rendszeresen kilötyög először a kupakba, onnan pedig a táskámba. Ez elég béna, hogy ha elmegyünk valahova, figyelnem kell, hogy a régieket vigyem.

Árak:

Cumisüveg, 150 ml: 1590-1790
Cumisüveg, mellalakú: nem találtunk NUK-ban
Sterilizáló: 25 ezer
Mellszívó, elektromos: 26 ezer, kézi: akciósan 12 ezer
Anyatároló-edény, 1 db: 699 forint

MAM

A MAM cumisüvegek egyik legfontosabb marketingüzenete, hogy a palack szelepekkel is ellátott alja is lecsavarható, így sokkal könnyebben lehet őket tisztán tartani, mint a hagyományos típust. A szelepek azt hivatottak biztosítani, hogy a gyerek ne nyeljen levegőt. És az üvegek a mikróban önsterilizálók is, bármit jelentsen is ez.

Az Amazonon 152-en értékelték a MAM cumisüvegét, és átlagosan négy csillagot kapott az elérhető ötből, a felhasználók több mint fele (88 ember) pedig a maximumot adta neki – a nagy többség tehát elégedett ezzel a termékkel.

Amit a legtöbben említenek hibaként az a szivárgás az üveg alján. Angol és magyar fórumokon is sokan írják, hogy ha túlságosan rászorították az üveg alját, nem jött ki a , ha viszont nem eléggé, akkor ott is kifolyt. Emellett sok magyar anyuka írta azt, hogy a MAM üvegek nem használhatóak a cumisüvegmelegítőkben, mert a meleg hatására alul kifolyik a cucc az üvegből.

Árak:

Cumisüveg, 160 ml, anti-colic (nem mellalakú): akciósan 1190 forint
Sterilizáló, mikrós: 6 ezer forint
Mellszívó, kézi: 12 ezer forint
Anyatároló-edény, 5 db (tetővel): 2 ezer forint

És az érdekességek

Dr. Brown’s

Feltörekvő cumisüvegmárka a Dr. Brown’s. Nálunk egyelőre a termékpaletta csak egy része érhető el, és annak is utána kell menni, de az Amazonon például 239 felhasználó értékelése alapján kapott 4 csillagot, ebből 120 ember adott neki maximális értékelést.

Rozsdamentes acél

A Kiki rozsdamentes acélból készült cumisüvegei állítólag olyan antibekteriálisak, hogy csak na. Ami menő, hogy csomó színben lehet rendelni (elvileg, mert gyakorlatilag újszülött méretben most csak lila van), és nem csak a saját cumijaikkal működnek, hanem egy csomó más gyártójéval is, pl az előbb említett Dr. Brown’s-szal, a MAM-mal, és az Avent sportivókájával is.

A skála az üveg belsejében van, így szerintük le lehet olvasni, éppen mennyi van a palackban – hát, ha valaki próbálta, mesélje el, tényleg így van-e. Ami pedig a legviccesebb, hogy ha már megvettük az acél cumisüveget, egy csekély pluszköltségért vásárolhatunk hozzá műanyag (najó, szilikon)borítást is.

A fullszilikon luxusdarab

Nem tudom, van-e olvasónk, aki szeretne 24 ezer forintot fizetni egy cumisüvegért, de ha akad ilyen, akkor nekik ajánljuk a Mamachi üvegeit. Darabja 120 dollár, remélem, ennyiért legalább egy kupak jár hozzá, ha már a képen  (és a leírásban) nem szerepel.

 

Ezeket érdemes megnézni:

Kókuszolaj 1 Kg - 1090 Ft

Mire jó az Ördögnyelv kapszula? Tudd meg ITT!

Több mint 3000 bio termék online - akár ingyenes kiszállítással

Erre nagyon jó a nyírfacukor - KLIKK!
paletta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top