Home / rtl / Mi lesz Európával 2016-ban?

Mi lesz Európával 2016-ban?

Foglalj utazást akár 60% kedvezménnyel! Klikk ide!

A menekült kérdés Európát alapjaiban rengette meg. Megerősödtek a szélsőség pártok, lezárták a határokat, és egymással veszekedtek a politikusok. Sokan a schengeni határok megszűnéséről és Európa széteséséről beszélnek. Medve-Bálint Gergő az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársa. Fő szakterülete az EurópaI Unió és Közép-Európa kapcsolata.  Vajon szerinte meg fog szűnni Schengen, vagyis a határok szabad átjárhatósága 2016-ban?

Szerintem nem fog, hiszen igazából senkinek nem az érdeke. Nem gondolnám, hogy elmennének úgymond a falig az európai vezetők. Tehát azt, hogy Schengent teljes egészében felfüggesszék tartósan, hosszú időre, az szerintem nem fog bekövetkezni még ebben a helyzetben sem. “

De mi lesz az Európai Unióval? Vajon széteshet idén?

“Személy szerint én azt remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni, mert ez senkinek nem az érdeke. Hogyha sikerül a menekültválságot úgy kezelni, hogy ugye a kiváltó okokat kezelni, vagy megszűntetni és azt a fenyegetettség érzetet, ami mostanában elég erőteljesen gerjesztődött az emberekben, azt a fenyegetettség-érzetet valahogy sikerülne csökkenteni, akkor rögtön a szélsőségesebb hangok elcsitulnának.”

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire romlott Magyarország megítélése a nagyvilágban. 2015-ben heteken keresztül mi voltunk a nemzetközi média figyelmének központjában. Sulok Zoltán szerint romlott Magyarország megítélése, főleg a plakátkampánynak és a bevándorlási hullámnak köszönhetően. A szélsőségesek miatt egész Európában rengeteg atrocitás érte a már évtizedek óta itt élő békés muszlimokat. Magyarországon iszlám vallásúakra is többször rátámadtak már. Sokkal negatívabb lett a megítélésünk, az emberek nagy átlagban a migránsokkal azonosítják őket.

A mindenkit érintő legfontosabb kérdés idén az lesz, hogy meg fog-e állni a menekültáradat, vagy éppen ellenkezőleg, folytatódni fog? És további milliók jöhetnek Európába? A szakértő szerint valószínűleg mi kevesebbet fogunk ebből érzékelni az európai országokban, mert valószínűleg a periférián, tehát Törökországban vagy Észak-Afrikában már megáll ez a folyamat.

Rég nem látott méretű kultúra-pusztítással is szembesült a világ tavaly. Az ISIS fegyverrel, kalapáccsal és buldózerekkel rombolta le a Közel-Kelet felbecsülhetetlen értékű műemlékeit. A legnagyobb károkat a szír romváros Palmyra szenvedte el. Ez a környék az emberi civilizáció egyik szülőhelye és az ókori kultúrák bölcsője. De vajon miért pusztít el mindent az ISIS, ami a keze ügyébe kerül? A külpolitikai elemzés szerint a Koránban minden megvan, ami szükséges, az ezen kívüli dolgok csak a bálványimádás része.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
 

A teljes tartalomért Klikk ide…

Ezeket érdemes megnézni:

Kókuszolaj 1 Kg - 1090 Ft

Mire jó az Ördögnyelv kapszula? Tudd meg ITT!

Több mint 3000 bio termék online - akár ingyenes kiszállítással

Erre nagyon jó a nyírfacukor - KLIKK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top