in

Mestercukrász 2. évad – zsűri, szereplők, infok

Mestercukrász 2. évad – zsűri, szereplők, infok.

Megvannak a Mestercukrász középdöntősei!

Az elődöntő utolsó napja alaposan feladta a leckét minden versenyzőnek: míg az egyik csapatot monodesszert-kockákkal izzasztották meg, társaik pedig Rácz Jenő személyében kaptak egy szigorú és tempós vendégséfet diktálni.

Jelly végig nagyon feszült volt a hátráltatás miatt, hiszen 5 percre pultot kellett cserélnie Szabival, és nem is tudott rendesen odafigyelni arra, amit kért tőle, így aztán hibát is vétett. A séfek tanácsai ellenére ment a saját feje után, de végül el is készült mind a 25 kockával, 3 ízben és 4 féle dekorációval. Csokis-rumos verziót csinált marcipános szilvás töltelékkel és bársonyfújással, áfonyazseléset gumicukorral a közepén csokiba mártva és aranyfóliával díszítve, valamint egy epreset temperált fehércsokival borítva, airbrush-sal színezve.

Szabinál annyira rosszul sült el a hátráltatás, hogy az utolsó órában szinte 10 percenként szembesült valami kellemetlenséggel, amit Jelly munkája okozott neki, amikor helyette dolgozott. Fehércsokis-málnamousse-os kockákat készített, valamint nugátosat és narancszseléset diós-étcsokis talpon, a dekoráció pedig fehércsoki, fondant burkolat, bársonyfújás, színes tükörglazúrok és kézi festés.

Gábor előnye az volt, hogy 10 percre megkapta Balázs séfet, akivel a tükörglazúrt és a kockák élezését kezdték el közösen. Karamellás-körtés-kardamomos, ribizlis és rumos-csokis-meggyes kockát készített, kék tükörglazúrral, karamell bevonattal, étcsokis kakaós borítással és bársonyfújással.

Geri jó tempóban haladt a munkával, és ezúttal nagyobb gikszerek nélkül készült el mindennel. Diós-kakaós piskótakockát készített tejszínes barackkrémmel töltve, tükörglazúrral leöntve, bársonyfújt fehércsoki-mousse eperbetéttel és csokival kikent párizsikrémes “kékdzsemet” kakaóvajas mártásban, magvakkal borítva.

Kata az utolsó fél órában csúszott meg, viszont egy nagy hajrával igyekezett befejezni minden kötelező dekorációt. Pisztáciás piskótakockát készített csokibevonattal és tükörglazúrral, csokimousse-t piskóta talpon, pisztáciás-szarvasgombás krémmel bársonyfújva és mascarponés-epres piskótakockát fondantba burkolva.

Rolandnak nem sikerült a tükörglazúr bevonata, a karamellás-körtés tölteléket elölről kellett kezdenie, korrigálnia kellett a kockák formáját, úgy hogy rendesen megszenvedett a feladattal. Ananászos-fehércsokis töltelékkel töltött kockát csinált fehércsokival bevonva, citromos-maracuja mousse-os verziót citromsárga és fekete bársonyfújással, és egy karamellás-körtés “kékdzsemet” fehér és citromsárga bársonyfújással.

A vizsgafeladat kóstolás után Roland került a veszélyzónába.

A második feladathoz vendégséf érkezett Rácz Jenő személyében. A Michelin-csillagos séf egy „egyszerű”, 60 perc alatt elkészíthető desszertet hozott a játékosoknak.

Rebi nagyon megszenvedett ezzel a feladattal, mert neki kellett kimennie 3 percre a konyhából, de ennek ellenére ötször nekifutott annak a tüilnek, aminek a receptjéről lemaradt. Nagyon megégette a kezét vele, és emiatt el is sírta magát, de megpróbált mindent tökéletesen tányérra tenni, a tüil kivételével.

Roxi végig nagyon jól tartotta a tempót a séffel, és csak a linzer sütésénél vétett hibát, de az utolsó percekben sikerült elkészítenie a morzsát is pluszban. A sütés végén vette észre hogy a temperált csokija szétnyílt a sokkolóban így abból csak egy kis darabot tudott feltálalni.

Barbara végigküzdötte az egész diktálást, mert nagyon sokszor rosszul emlékezett a hozzávalókra és pontatlanul dolgozott. A málnapüréjét csomósnak találta a séf, de ezt végül nem javította ki, és a mézkrémbe is rossz arányban keverte bele a tejszínt. Kétszer futott neki a csokitemperálásnak is, de végül minden elemet fel tudott tenni a tányérra.

Zsombi már a sütés elején lemaradt, és a mézkrémje is odaégett, amit újra kellett kezdenie, és ezzel is fontos perceket veszített. Végig nagy lemaradásban dolgozott, így a séfnek többször is oda kellett mennie hozzá segíteni. Végül egy nagy hajrával úrrá lett a kétségbeesésén és összeszedte magát, úgyhogy minden elemet ki is tudott tálalni.

Rácz Jenő vendégséf távozása után a zsűritagoknak meg kellett beszélniük, hogy ki lesz az a versenyző, aki veszélyzónába kerül Roli mellé, Barbara teljesített a leggyengébben a második fordulóban és a zsűri úgy ítélte meg, hogy ő az, akinek a középdöntő kapujában kell elhagynia a konyhát.

 

Megvannak a Mestercukrász elődöntősei!

Nyolc kötény már csütörtökön elkelt, a maradék hatért nyolcan szálltak ringbe a Mestercukrász pénteki adásában.

 Az első feladatban három darab különböző ízesítésű, virág-tematikájú cupcake-et várt a zsűri a négy versenyzőtől.

Szabi félreértette a feladatot, úgyhogy a piactéren csak egyféle dekorációhoz szedte össze a hozzávalókat, amin sütés közben kellett módosítania. Perceket veszített azzal is, hogy a krémeket javította, és az izomalttal is meggyűlt a baja, de végül sikerült mindhárom cupcake-et feldíszítenie. Készített egy feketeerdős ízűt citromos cukormassza virággal, egy kaktusz-díszítésűt epres krémmel és egy karamellás-körtés krémmel töltöttet Claudiának, izomalt pipaccsal a tetején.

Győzőnek nagy időveszteséget okozott, hogy rosszul sütötte meg a cupcake-eket, és újra kellett kezdenie őket, de egy nagy hajrával sikerült mindent időben befejeznie. Áfonyás töltelékű cupcake-et készített cukormasszából formázott rózsával, mellé egy szedreset, svájci vajkrémes piros tulipánokkal és egy csokis-málnás verziót, amire izomalt-orchideát próbált megformázni.

Geri nagyon megcsúszott a munkával, így aztán a három cupcake-et szinte az utolsó pillanatban töltötte be, és a dekorációra sem maradt elég ideje. Készített egy lemon curd-ös, kék svájci krémes verziót, egy rózsaborsos-narancs curd-ös rózsaszínt, és egy étcsokisat sárga svájci krémmel.

Ljubov már a koncepciójával is bajban volt, ami eléggé lelassította a munkáját a sütés elején. Szerette volna a bemutatkozó napján elrontott izomalt kupoláját újra megidézni, de ezzel annyi időt veszített, hogy végül alig maradt ideje dekorálni. Csak kétféle ízű – chilis-fehércsokis és mangós – cupcake-et készített rózsaszín habcsókkal, és a fehércsokisra izomalt burát is csinált, hogy bizonyítson. Teljesítménye nem győzte meg a zsűrit, neki kellett elhagynia a konyhát.

A második fordulóban Joci séf izzasztotta meg a versenyzőket, a tempós diktálás során a séf ikonikus desszertjét kellett lemásolni.

Peti hibázott a feladat elején, ami miatt újra kellett kezdenie a musszelin alapját, ráadásul a két piskótalapja közül is csak az egyik sült meg rendesen. Egy erős hajrával a diktálás végére behozta a lemaradását, és végül ő végzett elsőként a desszerttel.

Rebi eleinte nagyon magabiztos volt, és csak a piskóta felszeletelésénél tört meg a lendülete, amit rossz méretre vágott, majd túl vastagra töltött, és a krémet kinyomva próbált javítani rajta. A karamellje kikristályosodott, amit újra kellett kezdenie, ráadásul csak az utolsó percben fagyott ki a desszertje, de még így is sikerült mindent kitálalnia.

Máté jól kezdte a feladatot, de aztán a tejszínhabja túlverődött, ami helyett újat kellett készítenie, és a rétegzett piskótaformába töltésével is akadtak gondjai. Így aztán a végére nagyon megcsúszott, és a karamellel is csak az utolsó percben sikerült végeznie, de ennek ellenére kitálalta a desszert összes elemét.

Cinti nagyon megküzdött ezzel a feladattal, mert többször újra is kellett kezdenie a folyamatokat, ugyanis a nagy kapkodásban összekeverte az alapanyagokat. Az utolsó percben annyira belemerült a piskótája mentésébe, hogy észre sem vette, amikor lejárt az idő, és emiatt nem is tudta kitálalni a desszertet. Végül csak a félkész, vaníliás krémmel rétegzett musszelines piskótát tudja csak kivinni a zsűri elé, a kis musszelin gömbökkel a tetején. Ez a teljesítmény már nem volt elég a kötényszerzéshez, Cinti számára is véget ért a Mestercukrász.

A 14 kötény gazdára talált, hétfőn indul az elődöntő a Mestercukrászban!

Mestercukrász 2. évad szereplők,

A tét az elődöntőbe jutás!

Kötényszerző nappal folytatódott a Mestercukrász. Tíz versenyző előtt megcsillant a továbbjutás lehetősége, de a nap végén csak nyolc játékos kaphatott kötényt.

Az első fordulóban öt versenyző mérhette össze tudását, feladatuk 15 tökéletes töltött fánk elkészítése volt, három ízben és három formában.

Roni késve ért vissza a piactérről, így büntetésül 5 percig nem dolgozhatott a feladat elején. Ezt a hátrányt végül nem is sikerült ledolgoznia, mert nagyon bizonytalan volt a fánk tésztájának összeállításával is. Több fánkot is odaégetett, ami miatt csak 14 került fel a fánkfalra, és így sem tudta mindet betölteni. Tejcsokoládés-tonkababos, szedres áfonyás és fehércsokis-ananászos krémeket készített hozzájuk.

Roli a sütés elején az első tésztáját elrontotta, és mivel újat kellett kezdenie, ezzel sok időt veszített, ráadásul a töltéssel sem boldogult rendesen, úgyhogy a dekorációra nagyon kevés ideje maradt. A 15 fánkot csokis-chilis, vaníliás és epres-borsos krémmel töltötte meg.

Kata az első perctől próbált nagyon összeszedetten dolgozni, hogy megszerezhesse a kötényt. Volt is ideje szépen kidekorálni a fánkjait, amiket mogyorókrémes-vaníliás, tejkaramellás és fehércsokoládés töltelékkel vitt ki a zsűri elé.

Gábor megégette az első fánkjait és a töltéssel is nagyon megküzdött, így aztán a művészi díszítésre, amit annyira várt tőle a zsűri, alig maradt ideje. A 15 darab fánkot mentás-málnás ganache-zsal, bazsalikomos epervelővel és rumos trüffelkrémmel töltötte meg, és az egyik fánkra egy mintát is felfestett az utolsó pillanatokban.

Jelly a legutóbbi hibái után úgy volt vele, mindent megtesz, hogy bizonyítson, és a séfek összes tanácsát megfogadja, mert nagyon szeretett volna kötényt szerezni. A töltéssel annyira megcsúszott, hogy végül nem is tudta mind a 15 fánkot betölteni. Vaníliás-barackos, csokis-tonkababos és pisztáciás-vaníliás krémet készített, és próbált a dekorációval is villantani.

A zsűri szigorúan értékelt, Roni teljesítménye győzte őket meg legkevésbé, így számára véget ért a Mestercukrász, társai kötényt kaptak – és a lehetőséget, hogy ott lehessenek az elődöntőben.

A második fordulóban újabb öt játékos bizonyíthatott: Balázs séf Da Vinci tekercs nevű tányérdesszertjét kellett elkészíteniük.

Kriszti már a sütés elején elakadt, mert többször is összekeverte az alapanyagokat. Az angolkrémet újra kellett kezdenie, a tejcsoki-ganache felét kiöntötte, és a karamellel is meggyűlt a baja. Mivel le volt maradva a munkával, az étcsokis DaVinci henger kupakját nem öntötte ki a temperált csokiból, de minden más elemmel sikerült elkészülnie.

Barbara nagyon izgult a feladat elején, hogy nem tudja majd a séf tempóját követni. Sokszor kérdezett is a séftől, de félidő után sikerült felzárkóznia, így minden eleme elkészült. A tálalásnál is próbált mindent a séf tányérja alapján felhelyezni, de a karamellkrémet elfelejtette rátenni a tányérra.

Roxinak végig sikerült tartania a tempót a séf diktálásával, és egészen a Da Vinci tekercs kibontásáig tökéletesen haladt mindennel. De mivel azt túl vékony réteggel burkolta belülről, ezért apró darabokra tört, amikor ki akarta bontani. Ezt leszámítva minden más elemet sikerült időben kitálalnia.

Zsombi is összekeverte a sütés elején az alapanyagokat, úgyhogy nagyrészt végig lemaradásban volt, de próbálta minél jobban követni a séf utasításait, hogy utolérje magát. A tejcsokis krémből felvert habja idő hiányában már nem lett jó állagú, ezért az szétfolyt a tányérján, és a nagy kapkodásban elfelejtette a Da Vinci tekercs kupakját kiönteni, a csokimousse-gömbje pedig a hűtőben maradt.

Barbi már a sütés elején nagyon lemaradt, mert összekeverte az alapanyagokat, így a tejcsokis ganache-t és a mousse-t is újra kellett kezdenie, és a karamellnek is többször futott neki, ami annyira kiborította, hogy el is sírta magát. A séf próbált segíteni neki, de így sem készült el sem a csokiganache, sem a mousse, sem pedig az étcsokihenger, amit véletlenül gömb alakúra dermesztett ki, és a nagy kapkodásban a kész szifonos piskótáját is lehagyta a tányérról. A zsűri is úgy ítélte meg, hogy a lány teljesítménye nem lesz elég a folytatáshoz, így neki kellett elhagynia a Mestercukrász konyháját.

Pénteken folytatódik a kötényszerző nap a Mestercukrászban!

Omlós tésztával tesztelték a Mestercukrász játékosait

A Mestercukrász harmadik napján újabb nyolc versenyzőt ismerhettek meg az édesszájú Konyhafőnök nézői.

Jelena, becenevén Jelly Szerbiában született, és a sport miatt költözött Magyarországra tíz éve, ugyanis válogatott jégkorongozó. Bemutatkozó desszertjében is a jégvilágot szerette volna megjeleníteni: Trüffeltortájának külsején a havat fehér bársonyfújással imitálta, a jeget kék izomalt dekorral ábrázolta. Utóbbival nem volt elégedett, ugyanis a nagy sietségben eltörte azt.

Barbara Erdélyből érkezett, nagy rajongója a séfeknek, és minden álma, hogy tanulhasson tőlük. Meglepetés dobozt formázott a bemutatkozó tortájából, amihez mákos és kakaós piskótát sütött, és megtöltötte párizsi krémmel, valamint meggyvelőből készített zseléréteggel.

Az Ausztriában szakácsként dolgozó Peti újragondolt Eszterházy tortát készített diós mousse alapra, bársonyfújással borítva, belül diós piskótával, díszítésként pedig csokit temperált, és diós meringue-et is sütött rá.

Rebi, aki cukrászként dolgozik, és azért jött, hogy megnyerje a versenyt, nagyon sok elemmel készült, hogy villantson a zsűrinek. Vegyes ízvilágú fehércsokis mousse tortát készített maracuja-zselével, málnazselével, kókuszos és epres mascarponekrémmel, amit temperált csokidíszekkel, étcsoki drazséval, és izomalt formákkal dekorált.

Geri kereskedelmi műszakvezetőként dolgozik, de a mindene a sütés. A másik nagy szerelme a kávé, úgyhogy egy kávés különlegességgel készült a zsűrinek. Pechjére pont a kávés elemmel gyűlt meg a baja: a sokkolóban töltött idő után túlságosan darabosra fagyott.

Dávid két évet élt Braziliában, ahol annyira megszerette a brazil édességeket, hogy a bemutatkozó desszertjét is erre az ízvilágra hangolta. Egy brigadérót, – ami egy brazil csokis bonbon csoki szórattal burkolva – gondolt újra torta formájában.

Barbi nagyon megcsúszott a munkával, hiszen újra kellett kezdenie a piskótáját és a muffinjait is. Egy színes, pezsgőkrémes tortát készített, hogy a saját fejét imitálja vele, amit fondanttal burkolt, a két oldalán a kontyait szimbolizáló muffinokkal.

Szilvia – becenevén Csibi – sminkesként dolgozik, de gyermekkora óta rajong a sütésért is. Nagyot akart villantani a párizsi krémmel és konyakmeggyes zselével készített vörösbársony tortájával, de mivel faragás helyett gyurmázva pótolgatta, ez nem nyerte el a séfek tetszését – és a forduló végén őt küldték haza a Mestercukrász konyhájából.

A bemutatkozó kört Peti teljesítette a legjobban, így a második feladatban előnyként megkapta Joci séfet segíteni tíz percre. Ettől annyira megilletődött, hogy végül nem tudta hatékonyan kihasználni a séf segítségét, inkább csak a keze alá dolgozott, amíg Joci megcsinálta neki a mangós curdot.

Peti mentás mascarponekrémmel rétegzett tart-ot készített, mangós curddel, friss gyümölcsökkel, linzerkorongokkal és temperált csokikoronggal.

Geri kapta Petitől a nehezítést, azaz 10 percig állnia kellett a pultjában, amíg a többiek dolgoztak. Az időveszteség miatt végig lemaradásban volt, túlgyúrta a kakukkfüves linzertésztáját is, ráadásul az első karikát odaégette, a harmadikat pedig darabokra törte, ami miatt nagyon feszült lett a végére.

Jellynek háromféle tarte-ot kellett sütnie, készített: egy fehércsokis-diósat, amit aranyozott áfonyával díszített, egy liofilizalt málnás-ribizliset maracujakrémmel és egy csokis-narancsosat gyümölcsökkel a tetején.

Barbarának aprósütiket kellett készítenie, úgyhogy sütött négy kakaós islert, négy sós karamellásat és négy mangós-eperpürés islert.

Rebi feladata a tarte volt, ő három különböző formájút vitt a zsűri elé: egy tonkababos-tejcsokis ganázzsal töltöttet, egy maracujásat és egy banános-karamellás verziót.

Barbi sütés közben elrontotta a linzertésztáját, ami túl lágy lett, ezért újra kellett kezdenie, és meg is csúszott időben. Az új tésztáját is elrontotta formázás közben, amit a séf megint csak visszadobott, de harmadjára sem adta fel, és mindent beleadott, hogy elkészítse mind a 12 aprósütit.

Dávid csak kétszintes krémtarte-ot készített, pedig legalább háromszinteset vártak el a séfek a verenyzőktől, ráadásul a citromkrémje sem sikerült, így egy kivajasodott mascarponekrémmel töltötte meg a lapokat, és a séf által kért kandírozott citromot sem volt ideje megcsinálni. A teljesítményt a zsűri sem értékelte, így számára is véget ért a nap végén a verseny.

Retró süteményekkel gyűlt meg a Mestercukrászok baja

Az édesszájú Konyhafőnök új évadának második adásában újabb nyolc versenyző mutatkozott be – közülük egy-egy az első és a második feladat után távozott is a konyhából.

 Ljubov A Konyhafőnök egyik korábbi évadában már bizonyított és most is villantani szeretett volna a zsűrinek. Bemutatkozásként egy izomaltból készült kupolával borított faberzsé tojás tortát tervezett, de összetörte az izomaltot, a helyettesítő elemként kitalált karamellketrecről pedig nem sikerült leszednie az alufóliát, így azzal együtt tálalta a desszertet.

A pincérként dolgozó Isti is bajba került sütés közben, mert kicsit megégette a zöldre színezett pisztáciás piskótáját. Mivel úgy ítélte meg, hogy nem lesz ideje újrakezdeni, végül a séfek figyelmeztetése ellenére ezzel építette fel a hot dogos formatortáját. Nagyon megcsúszott a munkával, így a pluszban kért szószokat sem készítette el mellé.

Kata kiskora óta imádja a gasztronómia minden ágát, főleg a sütést. Ő újragondolt répatortát készített fehércsokis mousse-szal, narancsos-citromos zselébetéttel és karamellás réteggel, narancs és fehér tükörglazúrral leöntve, a tetejére pedig aranyozott fehércsoki gömböket és karamelltüllt készített.

Az egyetemista Máté a legfiatalabb a mezőnyben. Fehércsokis mascarponekrémjét kétszer kezdte újra, ugyanis az első ikrás lett, a másodikba pedig belekeverte a régit, így a séf azt is kidobatta vele. Sacher és brownie típusú piskótákkal építette fel a tortát, amit étcsokikrémmel burkolt, majd ételfestékkel színezett, a torta tetejére pedig egy izomalt díszt készített.

Krisztit az Éjjel-nappal Budapest egyik szereplőjeként ismerte meg az ország és korábban a középdöntőig menetelt A Konyhafőnökben. Ő mangós-maracujás krémmel töltött geoda tortát készített, amit svájci vajkrémmel burkolt, és kék színű izomalt ásványokkal, valamint aranyporral díszített.

Merci pedig egy leopárd mintájú tortát visz a zsűri elé, fondantból készült liliommal a tetején. A tortát csokis piskótával rétegezte, és háromféle tonkababos csokiból, fehér-, tej- és étcsokis krémet készített hozzá.
A szakácsként dolgozó Győző igyekezett nagyon összeszedetten dolgozni. Csokis-gesztenyés-narancsos ganache-zsal rétegzett csokis piskótából egy csészét formázott, amit aprólékos műgonddal ki is dekorált.

Gábornak újra kellett kezdenie a piskótáját, az időveszteség miatt a nagy meglepetésnek tervezett művészeti alkotást, Claudia portréját sem tudta úgy befejezni, ahogy szerette volna. Citromos-maracujás krémmel töltött tortát készített, amit svájcikrémmel burkolt, a tetején Claudia arcképével.
A veszélyzónába végül Ljubov és Isti került, a zsűri a férfit küldte haza a versenyből.

A második feladatban Győző előnnyel indíthatott, így az almáspitét választott magának újragondolni. Linzertészta alapon egy almás mousse-t tálalt, a tetején karamellizált almaszeletekkel és egy fahéjas almarózsával.

Máté kapta a hátráltatást, így neki Győző döntése miatt a piskótatekercset kellett újragondolnia tányérdesszertként.

Kriszti a vargabélest választotta. Desszertje egy túrós hengert formázott, rajta édes, ropogós tésztagyűrűvel, bele pedig mini túrógombócokat tálalt, olajban kisütött ropogós tésztaszálakkal, egy zöld grízes krémmel, mazsolával és izomalt szálakkal, amikre temperált fehércsoki darabokat is tett dekorációképpen.

Gábor újragondolt zserbót vitt a zsűri elé, ami egy sacher-piskóta alappal, rétegzett barackos krémmel, diós és vaníliás töltelékkel, temperált csokoládéval burkolva. Rajta csokiforgács, csokimorzsa és egy különleges portré, amivel a zserbó kitalálóját szerette volna megidézni.
Katának az aranygaluskát kellett újragondolnia, amihez kürtőskalácsot sütött, egy elég sajátos technikával a sütőben, alufóliára tekerve. A kürtöskalács tetejére egy vaníliaízű, sárgára fújt mousse-gömböt tálalt diós töltelékkel, diós és kalácsos morzsával, karamellizált dióval és karamellzselével.

Ljubov számára nagy kihívás volt ez a feladat, mert a máglyarakást kellett újragondolnia, amit sosem evett és nem is sütött még. Flambírozott tojáshabot készített, cukros tejben áztatott, sütőben sütött kalácsrózsával,baracklekvár zselével, karamellizált almaropogóssal, karamellszálakból formázott fészekkel és ehető virágokkal.

Merci most készített először tányérdesszertet, és nagyon megszenvedett vele. Nem csak a négyféle textúra okozott neki gondot, a piskótáját is túlságosan kiszárította. Az újragondolt üdítős szelethez egy narancszselé-betéttel és piskótával kifagyasztott túrós mousse-t készített, piskótaropogóssal, tüillel és kandírozott narancsdarabokkal. Az elkészült desszert nem győzte meg a Zsűrit, így Merci számára is véget ért a Mestercukrász.

Elindult a Mestercukrász – két játékos búcsúzott is a versenytől!

Az édesszájú Konyhafőnök második évadában 24 játékos száll versenybe az ötmilliós fődíjért és a Mestercukrász címért, közülük a hétfői napon nyolc versenyzőt ismerhettünk meg.

Roxi Venezuelában nőtt fel, és csak öt éve költözött vissza Magyarországra, tortájában a dél-amerikai ország színeit és ízeit szerette volna bemutatni: tonkababos piskótát sütött, karamellás fehércsoki krémmel, díszítésként pedig piros tuilt, kék rizspapírt, kék izomaltot és fondant díszeket készített.

A szabadúszó színésznő Roni egy különleges geóda tortával szeretett volna a zsűri kegyeibe férkőzni. Glutenmentes kakaós piskótát sütött, de az epermousse-t elrontotta, így az folyós maradt és hiába próbálta menteni, annyira megcsúszott a mukával, hogy a végén esélyes sem maradt rendesen dekorálni a tortát. Emiatt el is sírta magát.

Cinti is a folyós krémjével került bajba, a mangós mousse helyett végül mangós baracklekvárt főzött, de az sem szilárdult meg rendesen. Diós piskótát készített mellé, amit kívülről fehércsokis vajkrémmel burkolt, epres macaronokkal és ehető gyöngyökkel díszítve.

Orsi az első adag piskótáit elégette, amit újra kellett sütnie, és így teljesen kicsúszott az időből. Az utolsó percekig próbálta dekorálni a tortáját, de nem sikerült befejeznie. A kakaós piskótáját az alsó szinthez egy pezsgőkrémes és egy eperzselés töltelékkel rétegezte, a felsőt pedig párizsi krémmel.

Zsombi még csak 22 éves és egyetemista, de a szabadidejében gasztroblogot vezet. Bűvésztortájához kakaós piskótát készített málnás citromlocsolóval, mascarponés karamellkrémmel és csokiganache-zsal, a tetejét pedig kártyalapokkal dekorálta.

Roland Szlovákiából érkezett, a sütés nagyon közel áll a szívéhez, ráadásul Claudia nagy rajongójaként mindenáron bizonyítani szeretett volna. Roli a kedvenc állata a cica, így egy macskatortát sütött, kekszes-csokis és párizsi krémes töltelékkel.

Szabi tortájának témája egy édesapjával horgászós gyerekkori emlék volt, így aztán egy tópartot álmodott meg, kakaós piskótával, kék színű zselével, étcsokis párizsi krémmel, és csokiganache-zsal felépítve.

Dávid Argentínából származik, és még csak három éve él Magyarországon. Az édesanyjától tanult sütni, úgyhogy a bemutatkozó tortájában is argentin recept alapján készített piskótával igyekezett lenyűgözni a zsűrit. Sütés közben többször is elrontotta a piskótát, és végül merőkanállal szedte ki a nyers közepét, hogy tálalni tudja. A zsűri az első feladat végén Dávid teljesítményét ítéltet a leggyengébbnek, így ő hagyta el a Mestercukrász konyháját.

A versenyzők a bemutatkozó desszertek után komoly feladatot kaptak, hiszen kifinomult, különleges mignonokat kell kitalálniuk, ráadásul valami formabontó dekorációval.

Zsombi az előnyének köszönhetően megkapta 15 percre Roxit segíteni, de nem tudott jól élni ezzel a lehetőséggel, és meg is csúszott az elemeivel. Végül egy párizsikrémes gömbmignont készített, amit a kis herceg bolygójának szánt, így az utolsó pillanatokban egy izomalt üvegbúrát is elkészített rá. Mellé rumos-diós és egy citromos mingont is sütött fehércsokis ganache-zsal és lemon curddel.

Roxi 15 percet elveszített azzal, hogy a versenytársának segített, de ennek ellenére jó időbeosztással és egy nagy hajrával sikerült behoznia magát. A kókuszos-maracujás mignonjában a krémet túl savanyúnak találta a zsűri, de ezt fehércsokival feljavította.

Szabi be akarta bizonyítani az első feladat kritikája után, hogy nem unalmas fazon, és jó ízekkel tud dolgozni: fehércsoki-mousse-os mignont készített ananásztöltelékkel és zöld bársonyfújással, egy körtés karamellmignont linzerropogóssal és egy fehércsokis-eperzseléset, roppanós fehércsoki bevonattal.

Roli is villantani szeretett volna, így egy szívecske alakú mignont készített meggyes ízben, mellé egy málnásat sárga burkolattal, és egy pink színűt, maracujás ízben.

Cinti későn tette be a mignonokat dermedni, amik nem fagytak ki rendesen, így aztán csak kapkodva tudta dekorálni őket az utolsó percekben.

Ronit étcsokis mignont készített virág alakban, egy szívecske alakú fehércsokis-levendulásat és egy csillag formájú málnás mascarponésat.

Orsi az első feladat kritikái után nagyon szeretett volna bizonyítani, de elsőre elégette a tüilt, amit újra kellett kezdenie, és a mousse-ok formázását is korrigálnia kellett. Az értékelést követően a zsűri úgy ítélte meg, hogy Orsi az, akinek el kell hagynia a Mestercukrászt.

Kedden újabb nyolc játékossal folytatódik a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök!

Ez a cikk Mestercukrász 2. évad – zsűri, szereplők, infok először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Szózat játék megfejtések

Rossmann nyereményjáték 2022 -nyerj egy Mercedest: a játék szeptember 30-ig tart!