in

Különleges, kézzel készített karácsonyi lapok

Postán levelet küldeni nem nagyon szoktunk már, itt vannak az e-mailek, a facebook, ritkán nyalunk bélyeget a borítékra. A karácsony viszont szerintünk egy remek alkalom, hogy visszahozzuk ezt a régi kedves, szép szokást, hogy karácsonyi lappal köszöntjük barátainkat, ismerőseinket. Az már csak hab a tortán, hogy kézzel készítjük el a lapokat, mert így igazi, személyes lapot küldhetünk, ami már magában is felér egy ajándékkal. Csokorba gyűjtöttünk Nektek pár különleges, kézzel készíthető karácsonyi kártya ötletet, böngésszetek kedvetekre!

Színes és mintás kartonok, egy darabka hímzőfonal, és ami a titok: egy pici darab dekorgumi. Ez utóbbi tartja majd távolabb a mintás kartonokból készített csomagocskákat az alap kártyától.

Friss fűszernövényekből, vagy a kertben lévő örökzöldek ágából készíthetjük el ezeket az illatos, egyedi, meseszép karácsonyi lapokat.

Elő a gombos dobozzal, és keressünk pár vidám gombot, és ragasszuk színes kartonokra. Fekete vékony filccel pedig rajzoljuk meg a díszek szárait.

Akár gyerekkel is elkészíthetjük ezeket a cuki szarvasos, hímzett lapokat. A nagyszülők tuti oda és vissza lesznek a műtől!

Különleges, hímzett lapokat készíthettek, ha megnézitek ez a remek videót. Nekünk nagyon bejött, egyszerű, szép, letisztult.

Gyerekeink imádni fogják, ujjal nyomdázhatnak! Rajzoljuk meg előre a fényfüzér alapját, majd a színes nyomdákba, vagy festékre mártott ujjacskákkal készítsük el a fénypontokat. Remek móka lesz, meglássátok!

Maradék textil filcekből vágjuk formákat, és ragasszuk kartonlapokra. Éljen a maradékfelhasználás és újrahasznosítás!

Hagyományos, olcsó, natúr, nátronpapíros csomagolópapírból készítsünk borítékokat, majd karácsonyi hangulatű textilekből vágjunk szíveket és ragasszuk fel a borítékra. Nemcsak karácsonyi lapnak, de lapos ajándékok csomagolására is tökéletes!

Még több karácsonyi papír ötletet itt találsz:
Hópihe sablonok
Karácsonyfa doboz letölthető sablonnal!
Csináld magad ajándékdoboz Kattints ide a teljes cikkért!

: http://karacsonyidekoraciok.blogspot.com/2014/10/kulonleges-kezzel-keszitett-karacsonyi.html

Baba-mama és játék börze a Petőfi Csarnokban

Országos programajánló az őszi szünet idejére – 2014.10.23-11.02.