in

Kovács Kati elárulta: “A legnehezebb dolog a világon, hogy…”

Kovács Kati ötvenéves jubileumi koncertjét tartja február 10-én a Fonyódi Kolbászfesztiválon. A legendás énekesnő az Like Balatonnak adott interjúban elárulta, hogy a repertoár összeállítása a legnehezebb feladat, hiszen annyi szép és emlékezetes dala van.

– Február 10-én kerül sor az ötvenéves jubileumi koncertedre a Fonyódi Kolbászfesztiválon. Egy akkora életműből, mint a tiéd – azon túl, hogy a nagy slágereket műsorra tűzöd – hogyan lehetséges összeállítani az ideális repertoárt?
– A legnehezebb dolog a világon, hogy egy ilyen volumenű eseményen mit énekeljek és mit hagyjak ki. A nagy slágereket biztosan éneklem majd, mert anélkül a közönség csalódott lenne. És mi azt szeretnénk, ha az emberek jól szórakoznának és velünk együtt énekelnének.

– A közönségnek is rengeteg szép emléke kapcsolódik a dalaihoz.
– Az Egy hamvas arcú kisgyerek című dal kifejezetten ilyen: aki gyerekkorában hallotta először ezt a slágert (és ma már unokái vannak), visszaidézi a gyerekkorát. Az Add már uram az esőt című dalt egykor nagy szárazság idején együtt énekeltük a közönséggel – és megérkezett az eső – hátborzongató volt.

– Az A régi ház körül című slágered is sokakat megérintett.
– Elévülhetetlen az A régi ház körül, hiszen mindenkiben felsejlik a családi fészek, amelyet elhagyott, de az emlékei ott maradtak a régi ház körül. Az egyik legérzelmesebb slágerem.

Íme a teljes beszélgetés – Kovács Kati: minden dalomhoz kötődik szép emlékem – jubileumi interjú

Ez a cikk Kovács Kati elárulta: “A legnehezebb dolog a világon, hogy…” először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Ha átmész a kvízben, valószínűleg orvos vagy! VILLÁMKVÍZ

Antal Imre, köszönjük a sok-sok vidám percet