in

Komolyzene, nem túl komolyan – pocaklakóknak, babáknak, ovisoknak és kisiskolásoknak!

Zene-Ter-Kep

Gyerekprogramok korcsoportonként: OKTÓBER 18-ÁN ÉS OKTÓBER 21-ÉN a MÁV Szimfónikus Zenekar próbatermében!

Október 18. szombat, 10-12 óráig

ZENE-TÉR-KÉP: hangszerbemutató óvodásoknak, kisiskolásoknak

Zene-Tér-Kép sorozatunk célja a hangszerek megismertetése, a zenére figyelés kialakítása, a hangszeres önkifejezés, illetve az együtt muzsikálás élményének megélése. Inspirálóan hat az óvodásokra, ha náluk éppen csak pár évvel idősebb gyerekeket hallanak zenélni. Előadásainkon ezért zeneiskolás növendékek is szerepelnek, akik zenekarunk művészeinek gyermekei, vagy általuk tanított, tehetséges diákok. A foglalkozások 45-50 percig tartanak; az elhangzó művek 2-4 perces klasszikus zenei darabok, tételek, kamarazenék, gyermekdalok. A gyerekek szőnyegen-párnákon ülnek, az előadók pedig „testközelben” muzsikálnak. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megpengetni az igazi hegedű húrjait, lefogni a klarinét billentyűit, belekukucskálni a kürt tölcsérébe, és így tovább.
Családias, oldott hangulat; szőnyegen, párnákon csücsülve, sok közös játékkal és vidám dalolással ütjük el az időt. Minden zenénk tavaszi hangulatot áraszt majd. Aki elfárad, annak az előtérben papírhajtogatásra, színezésre is lesz lehetősége.
Várjuk mindazokat, akik játékos formában szeretnének megismerkedni a hangszerekkel!

Jegyár: 1000 forint
Helyszín: MÁV Szimfonikusok próbaterme, 1088 Budapest, Múzeum utca 11., földszint 5.

Október 21. kedd, 16.30

BÚGÓCSIGA: zenés foglalkozás babás családok részére

A foglalkozásokat Ácsné Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti, a MÁV Szimfonikus Zenekar művészeinek közreműködésével.

Kedvcsináló beszélgetés Székely Edittel az M1 Család-barát c. magazinműsorában: http://www.youtube.com/watch?v=HTO-6KV1Un0

A felnőtt belépőjegyek ára: 1000 forint. Gyermekek számára a program ingyenes!
Helyszín: MÁV Szimfonikusok próbaterme, 1088 Budapest, Múzeum utca 11., földszint 5.

Október 21. kedd, 18 óra

SZERETETHANG: hangverseny várandós kismamák és az őket kísérő kispapák részére

SzeretethangA MÁV Szimfonikus Zenekar 2008. januárjában indította el Szeretethang című foglalkozásait Ácsné Székely Edit fuvolaművész és zenepedagógus vezetésével. Számára a zenével való foglalkozás a legszentebb hivatás, így örömmel ismerteti meg másokkal is az általa szeretett hangokat. Ezért hirdette meg a várandós kismamáknak szóló hangversenyeket – amelyeknek elsősorban nem a zenehallgatás, hanem a befogadás, a magzattal közös élményre hangolódás a lényege – Szeretethang címen.

Jegyár: 1000 forint
Helyszín: MÁV Szimfonikusok próbaterme, 1088 Budapest, Múzeum utca 11., földszint 5.
Kedvcsináló beszélgetés Székely Edittel az M1 Család-barát c. magazinműsorában: http://www.youtube.com/watch?v=HTO-6KV1Un0
.
A gyerek hallása már születése előtt kifejlődik. Nem mindegy tehát, hogy az édesanya hogyan beszél hozzá, milyen zajok szűrődnek be hónapokon keresztül az anyaméhbe. Az anyák ösztönösen tudják, hogy a magzati korban hallottak kihatnak egész életünkre, ám mára orvosi, lélektani és pedagógiai vizsgálatok is alátámasztják ezt. Gondoljunk csak bele, mi magunk is szívesen hallgatjuk a lágyan ringatózó tengert, a halk, kellemes zenét és a szél susogását – lehet, hogy mindezek szép emlékeket ébresztenek bennünk a születésünk előtti időkből?
.
A hangversenyeket rendszeresen látogató kismamák közül érkeztek az alábbi kedves sorok:
.
Adrienn: „Nagyon szerettem pocakosan a Szeretethangra járni: mindig kettesben vettünk részt a férjemmel, és már az első foglalkozáson ott voltunk. Azóta már egy 3,5 hónapos, gyönyörű és kiegyensúlyozott kisfiú szülei vagyunk. Sokat énekelek neki, amit nagyon szeret, és megnyugtatja őt. Pocakosan gitározni is tanultam egy kicsit; azt is nagyon élvezte, meg a koncerteket is. Nem tudom, hogy babával el lehet-e menni a foglalkozásokra, mert nagyon szívesen vinném a kisfiamat is, hogy lássam, emlékszik-e a pocakban hallottakra, és vajon milyen hatással van rá a zene úgy, hogy már idekint hallhatja.”
.
Judit: “A kisfiam most három hónapos és nagyon jó tapasztalataim vannak; azóta is nagyon szereti a zenét és egy kiegyensúlyozott, nyugodt kisfiú. Születése óta rengeteget énekelek, dúdolgatok neki. Most már nemcsak érzem, hanem látom is, hogy micsoda élvezettel figyel rám.”

További információ: http://mavzenekar.hu/

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://babamama.info/gyerekprogramok/komolyzene-nem-tul-komolyan-pocaklakoknak-babaknak-ovisoknak-es-kisiskolasoknak/

Karácsonyi diszek házilag: A mézeskalács segít

Az Illatok és Hangok Őrzője mesekönyv 3-6 éveseknek