in

Kincses Veronika 75 éves lett – köszöntsük videóval!

Kincses Veronika 75 éves lett – köszöntsük videóval!

Kincses Veronika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egyetemi tanár.

Számos komplett operalemezen énekelt főszerepeket, magyar és külföldi hanglemezcégek felkérésére, hét szólólemez, előadások felvételei és önálló film- és televíziós produkciók jelentek meg DVD-n. Lemezei nemzetközi hanglemezdíjak nyertesei (Párizs, New York). A világ számtalan operaszínpadán énekelt már visszatérő vendégként nagy sikerrel.

A bécsi Staatsoperben, a berlini Deutsche Operben, a velencei La Fenicében, a római operaházban, a barcelonai Teatro Liceuban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, a bostoni, San Franciscó-i, montréali operákban.

Neves fesztiválok vendégeként Salzburgban, Bécsben, Athénban, Thesszalonikiben, a Bard-fesztiválon (New York), Firenzében, Drezdában stb. énekelt. Szingapúr, Hongkong, Izrael koncerttermeiben, valamint a Carnegie Hallban is fellépett. Törökországi bemutatóként Bartók: A kékszakállú herceg vára című operájában Judit szerepét énekelte. Puccini Pillangókisasszonyának és Mimijének felülmúlhatatlan megformálója.

Boldog szülinapot kívánunk!

Ez a cikk Kincses Veronika 75 éves lett – köszöntsük videóval! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Nyugodjon békében! Könnyes szemmel néztük Sztankay István előadását

OTP gépkocsinyeremény betétkönyv sorsolás 2023. szeptember – nyertesek névsora