Home / rtl / Kibővíti a kormány a GYED Extrát

Kibővíti a kormány a GYED Extrát

Foglalj utazást akár 60% kedvezménnyel! Klikk ide!

Fél évvel a szülés után munkába állhatnak jövőre a kismamák, anélkül, hogy elveszítenék a gyerekük két éves koráig adható gyermekgondozási díjat. Novák Katalin családügyi államtitkár igazságosabb rendszerről beszélt, szerinte a döntés akár 500-600 ezer forint többletet is jelenthet egy dolgozni akaró édesanyának.

A Költségvetési Bizottság szocialista elnöke azt mondja, az intézkedés jó, de szerinte csak szépségtapasz a Fidesz elhibázott társadalompolitikáján.

Nagy várakozás előzte meg a GYED Extrát. Másfél éve a Házon kívül kérdezett kismamákat, hetekkel a munkavállalást segítő intézkedés bevezetése előtt.

Az eredeti intézkedés szerint az anyukák a gyerek egy éves korától mehetnek vissza dolgozni, anélkül, hogy lecsúsznának a további GYED-ről. Mostanáig 50 ezren éltek a lehetőséggel.

Most legfeljebb nettó 108 ezer forintos támogatás adható havonta egy gyerek után. Ha az anyuka munkába áll egy évvel a szülés után, még egy évig kapja gyermekgondozási díjat, összességében maximum több mint 1 millió 300 ezer forintot. Ez, így változik jövőre a kormány döntése alapján. A gyerek fél éves korától visszamehetnek dolgozni, másfél évig mégsem kell lemondaniuk a GYED-ről, legfeljebb összesen 2 millió forintról.

Az RTL Híradó teljes adását visszanézhetik az RTL Moston! Kattints ide a teljes cikkért!

: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/kiboviti-a-kormany-a-gyed-extrat

Ezeket érdemes megnézni:

Kókuszolaj 1 Kg - 1090 Ft

Mire jó az Ördögnyelv kapszula? Tudd meg ITT!

Több mint 3000 bio termék online - akár ingyenes kiszállítással

Erre nagyon jó a nyírfacukor - KLIKK!
szépség

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top