in

Kézzel készített karácsonyi ajándékok: narancs lekvár

Kézzel készített karácsonyi ajándékok: narancs lekvár


Nincs személyesebb, szebb karácsonyi ajándék, mint a kézzel készített. Lepd meg szeretteidet egy elragadó képeslappal. Az alábbiakban ebben szeretnénk ötleteket adni Neked.

Narancslekvár, karácsonyi finomság hozzávalók

1 kg narancs
1/2 liter rostos narancslé
1 tasak zselésítő anyag
1 kg kristálycukor
2 citrom leve
1 vanília rúd
csipet fahéj
3-4 szegfűszeg
1 csillagánizs
3 cl Campari vagy piros gyümölcsszörp

Narancslekvár, karácsonyi finomság elkészítése

A narancsokat megmossuk. Két narancs héját meghámozzuk és gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. Forrásban lévő vízben 5 percig főzzük majd 10 percre hideg vízbe tesszük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A maradék narancsokat is meghámozzuk és filézzük.

Mély tálba tesszük és a héjakban illetve a hártyákban maradt levet a tálba nyomjuk. A zselésítő anyagot elkeverjük 2 ek. cukorral, majd a narancshúshoz adjuk és alaposan összekeverjük. A narancslét összeforraljuk a maradék cukorral, citromlével, vaníliarúddal és fűszerekkel.

Beleszórjuk a narancshéjcsíkokat, mérsékelt tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a narancshúst és folyamatos, erőteljes keverés mellett, az újraforrástól számítva 2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről a dzsemet, belekeverjük a camparit vagy a szörpöt. Kivesszük belőle a vaníliarudat, ánizst és a fahéjat, ha kell leszedjük a habját. 4 db 3,5 dl-es csavaros üveget tepsibe állítunk, újnyira felöntjük meleg vízzel és megtöltjük őket a dzsemmel.

Azonnal lezárjuk és fejre állítjuk az üvegeket, majd 5 perc múlva visszafordítjuk.


The post Kézzel készített karácsonyi ajándékok: narancs lekvár appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://www.karacsonyitipp.com/kezzel-keszitett-karacsonyi-ajandekok-narancs-lekvar/

Elképesztő kalandokra küldi 10 hónapos kisfiát az anyuka – fotók

Kézzel készített karácsonyi ajándékok: karácsonyi gipszfigurák