in

Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: Mézeskalács

Karácsonyi mézeskalács
Karácsonykor nincs is szebb és hangulatosabb a saját készítésű díszekkel ékesített fenyőfánál.

A csillogó-villogó üveggömbök és kristályfigurák helyett sokkal inkább magunkénak érezhetjük a családi programként otthon készített fenyőre valókat.

Jöjjön tippünk.

Mézeskalács

Karácsonykor nemcsak ajándékba adni és megenni jó ezt a finom süteményt, hanem fenyőfánk illatos dísze is lehet. Készítsük el a mézest, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.Még a sütés előtt is dekorálhatjuk: a nyers, kiszaggatott formákba nyomhatunk diódarabokat, mazsolát, tört mogyorót, mandulát.

A kihűlt mézesekre cukormáz segítségével mintákat rajzolhatunk. 1 tojásfehérje és 15 dkg Nyírfacukor porcukor segítségével a habkarikánál írtak szerint masszát készítünk, majd egy zacskóba töltjük, csücskét kilyukasztjuk, s már dekoráljuk is a figurákat kedvünkre.

A zacskó felső részét a massza fölött kössük meg, s akár egy ecsettel, húzhatjuk is a vonalakat, óvatosan nyomva közben a cukormázat. A mintáknak és díszítésnek csak fantáziánk szab határt!Ha a máz megszáradt, a mézeseket a tetejüknél tűvel óvatosan átszúrjuk, majd rafiával vagy arany színű cérnával átfűzzük.

Lájk, ha szereted a karácsonyt.

The post Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: Mézeskalács appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: karacsonyitipp.com

Karácsonyi habcsókok – avagy hogyan csókol a habcsók?

Karácsonyi asztal, avagy holnap után mi legyen az asztal dísze?