in

Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: gömbök a fára

karigomb

Karácsonykor nincs is szebb és hangulatosabb a saját készítésű díszekkel ékesített fenyőfánál.

Karácsonykor nem csak a boltokban megvásárolt díszekkel díszíthetjük fenyőfánkat, hanem akár kézileg is csinálhatunk egyedi díszeket.

Most patchwork technikával készítünk karácsonyfa-gömböket.

Amire szükségünk lesz

hungarocel gömb, anyagmaradékok, gombostű, aranyzsinór, flitter, snitzer, olló

Karácsonyfadísz, saját kézzel

Rajzoljuk be a gömbre a tetszőleges mintát, amelyen segédvonalakat láthatunk. Ezután írjuk segítségként a gömbre, hogy hova milyen színű anyagot szánunk. A segédvonalak mentén vágjuk be egy centi mélyen a gömböt, óvatosan, hogy ne törjön meg a gömb.

Fogjuk meg az anyagot és akkora csíkot vágjunk, amekkora a legszélesebb pontja a gömbnek, illetve épphogy picit nagyobbat. Vágjunk a másik anyagból is egy ekkora csíkot. Fogjuk meg a gömböt és az egyik anyagdarabot, és illesszük hozzá az egyik mintához, és a snitzer segítségével tömködjük bele a lyukba. A kilógó anyagmaradékot vágjuk le. A kimaradt kis részeket tűrjük be a lyukba. Folytatjuk a másik színnel, ugyanezzel a módszerrel a díszítést.

Miután a gömböt teljesen befedtük, az illesztett vonalak mellett vonjuk be arany kötőzsinórral. Tűrjük be a zsinór egyik végét, és kezdjük el a vonalak mentén vezetni. Közben rögzítsük gombostűvel az elhajlásoknál, először csak félig bedugva. Ezzel az illesztés apróbb hibáit is el tudjuk fedni. A végén egy flitter segítségével tűzzük meg. A zsinór maradékát szintén tűrjük be a lyukba. Most már beszúrhatjuk az összes gombostűt a helyére. Utoljára díszítsük flitterekkel a gömböt.

The post Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: gömbök a fára appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: karacsonyitipp.com

Kézzel készített karácsonyi ajándék: Csokitallér

Karácsonyi díszek házilag, egyszerűen: Szárított gyümölcskarikák