in

Karácsonyi desszert: Karácsonyfa csokiból és mandulából

Karácsonyi desszert: Karácsonyfa csokiból és mandulából

Karácsonyi desszert – jöjjön a Karácsonyfa csokiból és mandulából receptje.

Hozzávalók

40 ml víz
150 gramm cukor
400 gramm durvára reszelt mandula
300 gramm csokoládé fondant
A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés módja

1. Rajzoljunk egy zsírpapírra 6-8 db hatágú csillagot. Ez lesz a makettünk.
2. Olvasszuk meg a cukrot a 40 ml vízben. Amikor homogén, adjuk hozzá a mandulát és karamellizáljuk, amíg aranybarna színre nem vált. Vegyük le a tűzhelyről.
3. Olvasszuk meg a mikrohullámú sütőben a csokoládét.
4. Öntsük rá a folyékony csokit a pörkölt mandulára és keverjük jól össze.
5. Kanalazzuk a csokis-mandulát a csillagformákba és kb. 1 óráig hagyjuk hideg helyen. Amikor megszilárdult a csoki, egy kis olvasztott csokoládé segítségével rakjuk a csillagokat egymásra.
6. Végezetül szórjuk be porcukorral és már kész is a csodás csokikarácsonyfa.

Forrás: /mesterszakacs.eu/

The post Karácsonyi desszert: Karácsonyfa csokiból és mandulából appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://www.karacsonyitipp.com/karacsonyfa-csokibol-es-mandulabol/

Michael Bublé fővárosunkban gyönyörködik

Döbbenet:hova kerültek a magyar hírességek?