in

Karácsonyi desszert: Dupla csokis kalács

Karácsonyi desszert: Dupla csokis kalács

Folytassuk karácsonyi desszert sorozatunkat. Jöjjön a Dupla csokis kalács.

Ezeket szerezd be:

  • 175g lágy vaj
  • 175g porcukor
  • 3 tojás
  • 140g rétesliszt
  • 85g őrölt mandula
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 100ml tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 50g étcsokoládé + a tetejére

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, vajazzunk, majd béleljünk ki egy 900g-os gyümölcskenyér formát, vagy két kisebbet sütőpapírral. Verjük fel a vajat és a cukrot egy elektromos habverővel, amíg könnyű és puha állagú krémet kapunk.

2. lépés

Verjük hozzá a tojást, szitáljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a sütőport. Öntsük hozzá a tejet és szórjuk hozzá a kakaót. Keverje hozzá a tört csokoládét, majd jól dolgozzuk el a tésztát.

3. lépés

Kaparjuk a tésztát a formába, majd süssük 45-50 percig, tűpróbáig.
Hűtsük le a formában, majd tegyük ki egy rácsra továbbhűlni. Olvasszunk fel étcsokoládét vagy fehér csokit és öntsük le a kalács tetejét.

Forrás: Receptváros

The post Karácsonyi desszert: Dupla csokis kalács appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://www.karacsonyitipp.com/karacsonyi-desszert-dupla-csokis-kalacs/

A kislány lábait amputálták, mégis gördeszkázni tanul

Leleplezés:különös titkok a magyar sztárról