Folytassuk karácsonyi desszert sorozatunkat. Jöjjön a Dupla csokis kalács.
Ezeket szerezd be:
- 175g lágy vaj
- 175g porcukor
- 3 tojás
- 140g rétesliszt
- 85g őrölt mandula
- ½ teáskanál sütőpor
- 100ml tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 50g étcsokoládé + a tetejére
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, vajazzunk, majd béleljünk ki egy 900g-os gyümölcskenyér formát, vagy két kisebbet sütőpapírral. Verjük fel a vajat és a cukrot egy elektromos habverővel, amíg könnyű és puha állagú krémet kapunk.
2. lépés
Verjük hozzá a tojást, szitáljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a sütőport. Öntsük hozzá a tejet és szórjuk hozzá a kakaót. Keverje hozzá a tört csokoládét, majd jól dolgozzuk el a tésztát.
3. lépés
Kaparjuk a tésztát a formába, majd süssük 45-50 percig, tűpróbáig.
Hűtsük le a formában, majd tegyük ki egy rácsra továbbhűlni. Olvasszunk fel étcsokoládét vagy fehér csokit és öntsük le a kalács tetejét.
Forrás: Receptváros
The post Karácsonyi desszert: Dupla csokis kalács appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.
Kattints ide a teljes cikkért!
: http://www.karacsonyitipp.com/karacsonyi-desszert-dupla-csokis-kalacs/