in ,

Karácsonyi bejgli (egyszerű, gyors, finom)

Karácsonyi bejgli (egyszerű, gyors, finom)

Hozzávalók

  • sütési idő:40 perc
Karácsonyi beigli (egyszerű, gyors, finom)
  • A tésztához40 dkg liszt
    15 dkg Rama margarin
    csipet só
    1 teáskanál cukor
    1 dl tejföl
    1 dkg élesztő (kevés tejben feloldva)
  • A töltelékhez15 dkg cukor
    2-3 evőkanál tej
    20 dkg darált mák, és dió
    5 dkg mazsola ízlés szereint
    1/2 citrom reszelt héja
    1 kanálka baracklekvár
    csipet fahéj
  • A kenéshez1 tojás

23251_dios-makos-bejgli

Elkészítés

1.A lisztből és a Ramából egy csipet sóval, cukorral, 1 dl tejföllel, valamint a kevés tejben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, 15 percig pihentetjük letakarva,
2.Elkészítjük a tölteléket: dió- és mák töltelék: külön-külön. 15 dkg cukrot felfőzünk 2-3 evőkanál tejjel, amibe belekeverünk 20 dkg darált mákot, illetve diót, ízlés szerint 5 dkg mazsolát, 1/2 citrom reszelt héját, 1 kanálka baracklekvárt, csipet fahéjat.
3.Egyenként kinyújtuk a tésztát, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. 10 percig pihentetjük. Ekkor megkenjük tojássárgával. Újabb 10 perc pihentetés után a lazán felvert tojásfehérjével is megkenjük, villával megszurkáljuk, sütőbe tolva 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tippek

Mazsola helyett tehetünk bele aszalt szilvát, vagy narancshéjat.

Jó étvágyat kívánunk 🙂 

forrás: http://www.sutigyar.hu

 

Tóth Vera elnézést kért ByeAlextől

Fogadjunk, hogy még ön se látott úszó baglyot!