Karácsonyi bejgli (egyszerű, gyors, finom)
Hozzávalók
- 
sütési idő:40 perc
- A tésztához40 dkg liszt
 15 dkg Rama margarin
 csipet só
 1 teáskanál cukor
 1 dl tejföl
 1 dkg élesztő (kevés tejben feloldva)
- A töltelékhez15 dkg cukor
 2-3 evőkanál tej
 20 dkg darált mák, és dió
 5 dkg mazsola ízlés szereint
 1/2 citrom reszelt héja
 1 kanálka baracklekvár
 csipet fahéj
- A kenéshez1 tojás
Elkészítés
1.A lisztből és a Ramából egy csipet sóval, cukorral, 1 dl tejföllel, valamint a kevés tejben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, 15 percig pihentetjük letakarva,
2.Elkészítjük a tölteléket: dió- és mák töltelék: külön-külön. 15 dkg cukrot felfőzünk 2-3 evőkanál tejjel, amibe belekeverünk 20 dkg darált mákot, illetve diót, ízlés szerint 5 dkg mazsolát, 1/2 citrom reszelt héját, 1 kanálka baracklekvárt, csipet fahéjat.
3.Egyenként kinyújtuk a tésztát, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. 10 percig pihentetjük. Ekkor megkenjük tojássárgával. Újabb 10 perc pihentetés után a lazán felvert tojásfehérjével is megkenjük, villával megszurkáljuk, sütőbe tolva 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Tippek
Mazsola helyett tehetünk bele aszalt szilvát, vagy narancshéjat.
Jó étvágyat kívánunk 🙂
forrás: http://www.sutigyar.hu
 
							


