Karácsonyi ital – a hideg téli estéken jól esik egy pohár forró ital a baráti összejövetelekre vagy karácsony estére.
Orosz jellegű fűszeres tea
Hozzávalók:
15 g citromos italpor, 15 g narancs ízű italpor, 1 bögre jeges tea italpor, 1 bögre cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, tk. örölt szegfűszeg, fél tk. örölt szegfűbors, forró víz.
Keverjük össze az italporokat és a fűszereket egy kis tálban. Adjuk hozzá a cukrot. Tegyünk minden bögrébe 2 kanálnyit a keverékből és öntsük fel forró vízzel.
Vajas forró almabor
Hozzávalók:1/3 bögre barnacukor, ¼ bögre puha vaj, ¼ bögre méz,1/4 tk. Őrölt fahéj, ¼ tk. Őrölt szerecsendió, és almabor vagy almalé.
A barnacukrot keverjük simára a vajjal, a mézzel, a fahéjjal, és a szerecsendióval. Tegyük, egy jól záródó műanyag dobozba majd tegyük két hétre be a hűtőbe. Tálalás előtt melegítsük fel az almabort, majd tegyünk, minden bögrébe a meleg almaborból adjunk, hozzá 1 kanál vajas keveréket kedvünk szerint díszítsük.
Forró vörös áfonyás borpuncs
Hozzávalók:3 bögre víz, 1 bögre cukor, 20 egész szegfűszeg, 1 üveg rosé bor, 1 üveg vörösáfonyalé,1 bögre friss citromlé.
Egy lábosban keverjük össze a vizet, a cukrot, és a fűszereket. Forraljuk fel és kevergessük. Ezután vegyük ki a fűszereket, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és melegítsük tovább. Ezt az ital megbolondíthatjuk kevés konyakkal is.
Forrás: kertvarazsmagazin.hu
The post Isteni kortyolni! Három forró karácsonyi ital appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.
Kattints ide a teljes cikkért!