in

Idén is kapnak karácsonyi ajándékcsomagot az idősek

karacsonyidos

Karácsony 2014: karácsonyi meglepetés 2014-ben is az időseknek.

A támogatást, nyugdíja összegétől függetlenül, minden 65 év feletti idősnek biztosítja az önkormányzat. Ezt jelentette be a csütörtöki közgyűlés után dr. Halkóné Rudolf Éva és Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő.

A Fidesz képviselői elmondták: Nyíregyházán 2013-ban kaptak először egyszeri természetbeni támogatást a 65. életévüket betöltött nyugdíjasok. Tavaly 10.381 fő számára biztosítottak karácsonyi ajándékcsomagot, idén 18.101 fő részesül ebben a juttatásban. A támogatás forrása a szociális ellátásra biztosított költségvetés keretösszeg év végi maradványa.

A karácsonyi hangulathoz illő ajándékcsomagot idén is a Magyar Posta juttatja el az idősek számára, a postaköltséget az önkormányzat vállalja. Mivel a jogosultak száma majdnem duplájára nőtt, az ajándékcsomagok értékét 2500 forintban határozták meg. Ajándékcsomagra minden a 65. életévét betöltött, nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő városlakó jogosult.

A politikusok elmondták: a közgyűlésen felmerült az a kérdés, hogy miért nem jövedelem alapján kapnak a nyugdíjasok karácsony előtt támogatást. Információik szerint az önkormányzat a jövedelmeket nem kérheti le a nyugdíjbiztosítási igazgatóságtól, így a nyugdíjasoknak nyomtatványon kellene kérelmezniük a karácsonyi ajándékot, az adatlap kitöltésével és feldolgozásával viszont sem az időseket, sem a hivatalt nem szeretnék terhelni.

Dr. Halkóné Rudolf Éva kiemelte: nem szociális rászorultsági elven megkülönböztetett juttatásról van szó, hanem egy olyan gesztusról, amivel a városvezetés szeretné köszönetét kifejezni a nyugdíjasok felé, szeretné a nyugdíjas társadalom felé a megbecsülés jelét prezentálni. Kifejezetten ezt a célt szolgálja ez az ajándékcsomag, amit már második alkalommal tudott megvalósítani az önkormányzat.

Forrás: nyiregyhaza.hu

The post Idén is kapnak karácsonyi ajándékcsomagot az idősek appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://www.karacsonyitipp.com/iden-kapnak-karacsonyi-ajandekcsomagot-az-idosek/

Demcsák Zsuzsa villámló szemekkel esett neki a nőverő Curtisnek

Pofátlan árakkal hódít itthon a Google Play Filmek