Gyerekek, én még ilyet nem láttam, hogy egy bejegyzés gyakorlatilag össznépi vitát generáljon, de megtörtént és ezért a főtt kukorica a hibás. Pontosabban az az ITT található bejegyzésem, amely A tökéletes főtt kukorica titka címet viseli.
Életemben nem kaptam ugyanis annyi levelet, egyéb mappába kerülő privát üzenetet, blog facebook oldalára érkező jó tanácsot, hozzászólást és vitát, mint ennél az amúgy ártatlannak tűnő receptnél. És mivel mégiscsak az “olvasónak mindig igaza van”, tudod, mint a boltban a vevőnek, úgy döntöttem, a hozzászólásokból kreálok egy új bejegyzést.
A tökéletes főtt kukorica tehát az olvasók szerint így készül:
– csak kuktában jó
– csak lábasban jó
– akár kuktában, akár lábasban főzöd, jó lesz
– akár kuktában, akár lábasban főzöd, tegyél fedőt rá
– akár kuktában, akár lábasban főzöd, ne tegyél fedőt rá
– teljesen csupaszítsd meg a kukoricacsöveket főzéskor
– csak a zöld levelektől csupaszítsd meg a csöveket, a hajakat hagyd rajta, mert az adja a kukorica édes ízét
– béleld ki a zöld levelekkel a lábast
– soha ne béleld ki a zöld levelekkel a lábast
– öt percig főzd a leveleivel-hajával együtt
– öt percig főzd a levelei-haja nélkül
– tíz percig kell főzni, egy perccel sem tovább
– egy óráig kell főzni és punktum
– jól tudta a nagyid, legalább három óra kell neki, mire megfő
– ehetetlen katyvasz lesz belőle, ha három órán keresztül főzöd
– a vízbe rakj sót
– a vízbe soha ne rakj sót, akkor kell sózni, amikor kész
– ha kész, forgasd meg vajban, úgy az igazi
– ha kész, ne forgasd meg vajban, úgy inkább popcornos és valami trendi amerikai stílusú, nagyanyáink sosem izélgettek vajban meg teflonnal
– rakj a vízbe cukrot
– minek raknál a vízbe cukrot?
Nos, most hogy már mind nagyon okosak lettünk, ugye?
fotó: saját
Kattints ide a teljes cikkért!
: http://bouvet.cafeblog.hu/2015/07/20/cunamit-okozott-a-fott-kukorica/