in

Budapesti Karácsonyi Vásár 2014 Vörösmarty tér: nyitás november 28-án

Budapesti Karácsonyi Vásár 2014 Vörösmarty tér

Budapesti Karácsonyi Vásár 20174-ben is a Vörösmarty Téren.

November 28-tól a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ismét életre hívja a színes karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Kulináris élményeket, kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. Százhúsz kézműves jelenik meg a téren a legkülönbözőbb termékekkel a mézeskalácstól az ékszereken, kerámia tárgyakon át szűcs- és bőrmunkákig.

Kaphatók ínyenceknek való finomságok is: sajtok, sonkák, kolbászok, valamint desszertek: marcipán és csokoládé bonbonok.

Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házikóknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket. A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, utcazene, világzene szól hétköznapokon 16 órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:15-kor kezdődik.

A gyerekeket játszóház várja hétköznapokon 14 órától délután 6-ig, a hétvégén 10-től 13-ig, majd 4-től 7-ig. A csodás körhinta, amelyet híres mesék és a János vitéz jelenetei díszítenek naponta reggel 10-ől este 9-ig forgatja meg a kicsiket. Talán még a Mikulás is felkapaszkodik rá, aki december 6-án az egész délelőttöt a Vörösmarty téren tölti.

A négy adventi vasárnapon – minden alkalommal más-más felekezet egyházi személyisége – gyújt meg az óriás koszorún egy gyertyát, az utolsót december 21-én.

A kézművesek pavilonjai vasárnaptól csütörtökig reggel 10-től este 9-ig, pénteken és szombaton 10-től 10-ig várják a vevőket, az “elkésők” december 24-én 10-től kettőig még gyorsan pótolhatják az ajándékvásárlást, utána bezárnak. A vendéglátók az újévet megelőző napokon, és még szilveszter napján is 10-től-10-ig kínálják portékájukat.

The post Budapesti Karácsonyi Vásár 2014 Vörösmarty tér: nyitás november 28-án appeared first on Karácsony 2014, ajándékok, advent, karácsonyi receptek.

Kattints ide a teljes cikkért!

: http://www.karacsonyitipp.com/budapesti-karacsonyi-vasar-2014-vorosmarty-ter-nyitas-november-28/

Pippa Middleton tényleg munkát kapott

Világhírű Csongrádi Kata videoklipje