A koncentráció rovására ment a nagy jókedv a sárgáknál, így mindkét feladatban alul maradtak. A kékekről viszont elmondható, hogy a keddi vereség csak erősebbé tette őket. A középdöntő első napján a kékek a zöldekkel csaptak össze, és mindkét feladatban alul maradtak. Mivel csapatjátékról van szó, mindhárman felelősek azért, hogy nem sikerült egy pontot sem gyűjteniük. Bár Jázmin kicsit másképp vélekedett erről:
„Tegnap sajnos rosszul teljesítettünk, de ez szerintem nagyrészt Boginak volt köszönhető, mert mivel hogy ott lézengett a két pult között” – mondta.
Sok idejük nem volt viszont keseregni és értékelni: szerdán ugyanis a sárgák ellen javíthattak. A hétfői mexikói specialitás és a keddi magyar menzás ételek után a gasztronómia földgömbjén most északra utaztak a versenyzők, így az első feladatban angol reggelit kellett elkészíteniük.
Véres hurkával, paradicsomos babbal, baconnel, tojásossal, pirítóssal, gombával – ahogy azt kell. A hurkatöltés nem mindennapi feladat, a kékeknek nem is ment zökkenőmentesen. Ellentétben a sárgákkal, ahol Kristóf profikat megszégyenítő szakértelemmel és technikával irányította a folyamatokat. Még a zsűrit is lenyűgözte.
Egy sokkal egyszerűbb elem, a pirítós elkészítése azonban már nem ment ennyire simán nekik, sikerült ugyanis mind a négy kenyeret megégetniük. Szerencséjükre Lili a kaparós módszerrel valamennyit korrigált a küllemen. Ádámnál pedig a tükörtojás okozott enyhe pánikrohamot.
A kékeknél közben Zádor arra gondolt, hogy egy plusz elemet is feltálal: yorkshire pudinggal szerette volna lenyűgözni a zsűrit, de akadtak ezzel bőven nehézségei.
Szebbnél szebb tányérok készültek, ezt Zé is kiemelte, a sárgáknál viszont az ízesítéssel gondja volt, szerinte lehettek volna bátrabbak is. A kékek viszont épp ebben voltak jobbak, a séf kiemelte, hogy jót tett az ételeiknek, hogy bátran bántak a fűszerekkel.
A zsűri az értékelésnél a feltálalt angol reggeli minőségén túl azt is figyelembe vette, hogy mennyire működnek jól és szervezetten a csapatok. Kiemelték például, hogy Bogi a keddi passzivitása után a szerdai első feladatban nagyon jól dolgozott, még akkor is, ha Jázmin és Zádor még mindig nem veszik be annyira a közös munkába, mint azt kellene.
Az eredményhirdetésnél Zé kiemelte, hogy „mindkét angol reggeli éttermi színvonalú lett”. Az egy pontot és az előnyt azonban a kék csapat nyerte.
A második feladatban Pierre került a középpontba, ugyanis az ő, a felesége és a fia kedvenc étele közül lehetett elkészíteni az egyiket. Bogi, Jázmin és Zádor, kihasználva az előnyét, úgy döntött, hogy a felesége legkedvesebb ételét, tehát a rántott csirkecombot burgonyasalátával választja. A sárgáké a sólet, Pierre fiának kedvence lett.
Ádám reakciója nem volt túl nyugodt:
„Amikor elmondták, hogy sóletet kell készítenünk, arra gondoltam, hogy nekünk most annyi. Nekem teljesen homályos volt, hogy mi is az a sólet. Bár hírből ismertem, de nem nagyon tudtam róla sokat.”
Azért ennyire rossz sem volt a helyzet, de tény: küszködtek a sárgák a második feladatban. Sőt, a zsűri szerint még a munkamoráljukkal is volt némi gond, ugyanis annyira jól érezték magukat főzés közben, hogy ez a koncentráció rovására ment.
A másik oldalon a burgonyasaláta okozott problémát, de általánosságban elmondható, hogy végig magabiztosabbak voltak, mint ellenfelük.
A sárgák folyamatosan csúsztak ki az időből. Végül a tálalásra sem maradt idejük, tányérjukról minden elmondható volt, csak az nem, hogy esztétikus vagy gusztusos lett volna.
A küllemért nem is kaptak dicséretet, Pierre egyenesen csukott szemmel szeretett volna kóstolni, az ízek viszont működtek. Mint ahogy a kékeknél is, ott inkább a hús mennyisége volt zavaró.
A második feladatot végül a kékek nyerték, így javítottak keddi teljesítményükön, és abszolút fölénnyel húzták be a szerdai versenynapot, három ponttal. A sárgák viszont pont nélkül maradtak, nekik csütörtökön a zöldek ellen lesz esélyük a kozmetikázásra.
Visszanézné a teljes adás minden pillanatát? Tegye meg Most!
A teljes tartalomért Klikk ide…