in

Biga rabul ejtő fogásai

PLAY VIDEO:

Vajas tésztában sült camembert sajt áfonya dzsemmel

• 1 csomag vajas tészta
• fejenként egy korong camembert sajt
• áfonya dzsem
• 1 tojás sárgája

A tésztát egy, a sajtnál nagyobb körformával kivagdossuk. A sajtot keresztben félbe vágjuk, majd alul-felül beborítjuk a tésztával. Villával benyomkodjuk a széleit, hogy a sajt ne tudjon kifolyni. Tojás sárgával megkenjük a tetejét, és megsütjük, majd áfonya dzsemmel tálaljuk.
Rozé kacsamell portói esszenciával, édesburgonya érmékkel

• 5 db kacsamell
• só, bors
• portói bor
• 2 kg édesburgonya

A bőrös felét beirdaljuk a húsoknak. Fontos, hogy csak a zsírrétegig vágjunk be, a húsig véletlen se! Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd a forró serpenyőbe fektetjük a kacsamelleket, bőrös felükkel lefelé. 3 maximum 4 percen át süssük a húsok bőrös felét. Majd fordítsuk meg őket. Ezután, tegyük serpenyőbe, majd helyezzük az előmelegített sütőbe. 200 fokon kb. másfél órát sütjük. A portói bort felforraljuk, hogy kicsit sűrűbb állagot kapjon. Az édesburgonyát megpucoljuk, fél centis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd sütőben ropogósra sütjük.

 

 Sajttorta karamellával


• 10 dkg háztartási keksz
• 125 dkg szeletelt mandula
• 7 dkg vaj
• csipet fahéj
• 11 dkg cukor
• 250 g mascarpone
• 250 g sajtkrém
• 2 db tojás
• vaníliarúd

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Törjük morzsákra a kekszet. A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet, és a mandulát a vajhoz, és keverjük össze. Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára, és csíkokat a szélére, ne gyűrődjön sehol! Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára és 180 fokos sütőben süssük 5 percig. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra. A krémsajtot keverjük el a mascarponéval, úgy, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint a fahéjat és a vaníliarúd belsejét. Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig – ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után. Öntsük a krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet. Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.

Karamell öntet:

• 6 evőkanál cukor
• 1,5 dl tej (házi)
• 4 dkg vaj

A cukrot, megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük vele, majd apránként hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, folyamatosan kevergetve, míg teljesen simává nem válik. Hideg vízbe téve az edényt, folyamatosan kevergetve, visszahűtjük.

Hal a tortán – Meglepetés: 39. adás 1. rész

A UNICEF-nek gyűjtött pénz ellopásával vádolják