in

Bárdy György 2013 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

Bárdy György 2013 óta nincs köztünk – videóval melékezünk!

Bárdy György neve örökké a magyar színház és film nagyjai között fog csengeni. Nemcsak a színpadon és a filmvásznon, de az élet minden területén az őszinteség, a szenvedély és a hűség jellemzői voltak rá.

Emlékezzünk vissza arra a kisfiúra, aki Kispesten, a református templom kertjében állított össze egy színjátszó csoportot. Akkor még nem sejthettük, hogy egy későbbi színházi legenda áll előttünk. Az ifjú tehetséget Várkonyi Zoltán is észrevette, s a makrancos hölgy Grumio szerepével indította el hosszú és sikeres pályafutásán.

Színházi életünk számos nagy színpadán megfordult, a Vígszínházban, a Nemzeti Színházban, a Madách Színházban, de még a kecskeméti Katona József Színházban is. Hihetetlen sokszínűségét bizonyította a számos karakter, melyet megformált – legyen az kegyetlen csendőr, sármos csábító, vagy az Egri csillagok híres Jumurdzsáka.

Miközben a színpadon és a filmekben uralkodott, élete személyes területein is inspiráló volt. A családját mindenekfelett szerette, és ezen erős köteléknek köszönhette kifogyhatatlan életkedvét. A tenisz szeretete pedig nem csak sportolói oldalát mutatta be, hanem azt az elkötelezettséget és kitartást is, ami jellemző volt rá minden területen.

Az utolsó éveiben, amikor már visszavonultan élt, a közönsége még mindig a szívében hordozta. A Vígszínház színpadán, ahol az utolsó nagy meghajlásra került sor, a közönség hatalmas tapsviharral köszönte meg neki azt az örökséget, melyet hagyott.

Azt mondta egykor: „Minden úgy van jól, ahogy történt.”

Mi pedig hálásak vagyunk minden pillanatért, amit velünk osztott meg.

Nyugodjon békében, Bárdy György.

Ez a cikk Bárdy György 2013 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Sokak szerint ez a legszebb Első Emelet dal

Máté Péter: Hozd vissza a napfényt